sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Skostenen

Av bildene av sten som Jens har tatt denne gangen, så er det en som heter «Skostenen». Har den fått navnet fordi den kanskje ligner på en sko? Eller vet du noe annet om den? 

Hei.
I helt strålende høstvær tok jeg en søndagstur på Midtbrottet. Hadde i tankene om å finne Skostenen på tur oppover. Tror jeg fant den, - en helt spesiell sten som er helt rett oppå.

Har fått bekreftelse fra både Bjørn og Johan at det er Skostenen jeg har bilde av. Johan har kontrollert med et bilde som Harald har tatt av steinen. Johan og jeg har hørt om den, men har ikke funnet den før i sommer. Da spørs det om vi kan finne noen i dag som kan fortelle historia om den?

Høstfargene er ikke kommet ennå, - de er nok like om hjørnet.
Hilsen Jens.

1 kommentar sålangt

 1. Bjørn Øversjøen september 10th, 2008 2:57 pm

  Skostenen er “økjent” og skiller seg tydelig ut fra andre stener i området. Den ses best når du kommer oppover,og forbi Øvre Brennræbben, nedaifrå.Går en kuveien oppover, ligger den på høyre side. Jeg spurte både farfar og bestepabba: Esten H.Ø.(oldefar) - og begge sa at den hadde form som en sko. Jeg syntes det var vanskelig å se likheten,(men derfor navnet).
  Måssåkloppa ligger omtrent rett sør, sørøst for stenen.Vi kjørte over den på vintersdag når vi henta måsså oppå Skalla. Skallen er nordre platå på Svenshåmmåra.
  Kua gikk og over Måssåkloppa som går over Storgravskarsbekken i dette gjelet. Dette er fortidsminne som du må gå rett på for å sjå-a. Sent i august, overgang til sep. var jeg ofte opp til
  Skostenen for å hente kua på sene kvelder. Den trakk opp i røstene der, særlig på sensommåra.Områder, steller/steder som en i praktiske sammenhenger måtte forholde seg til, fikk referanser og navn. Det kan og vørr en grunn til at stenen fikk navnet: Skostenen.
  Bjørn Ø.

Leave a reply

dd
ff