sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for april, 2008

Tidligere bilder og meldinger

Hei dere!
Det kommer ennå «gamle» bilder inn på nettsida, - er ikke ferdig med overføringa. Så de fire bildene til høyre viser ikke bare helt «Nye bilder».
Gamle meldinger vil også bli lagt inn i forbindelse med bilder. Da vil dere se navnet mitt under «Nye kommentarer», men det rette navnet vil stå under meldinga.
Dere vil få se bildene, men med en del rot og få med tekst. Vær tålmodig, - det er ikke gjort i en fei å håndtere nærmere 4000 bilder som nå er på nettsida. (Og måsegg-sesongen er startet, - bilder snart).
Fra Sverre

Skriv kommentar(0)

Uke 17 - bilder

Odd-EgilHei, denne gangen har jeg ikke bare vært til lands, men til vanns og.
Det er mye snø og skiføret er veldig bra. Det går stadig sne-elinger så snødybden øker sjøl om sola begynner å ta skikkelig. Jeg ser det har vært likedan i «hemtraktom», enormt med snø.
Da jeg har båten på sjøen i fortøyninga om vinteren, er det lettvint å ta seg en tur på sjøen. Denne gang en tur rundt øya i fint vær: Først møte med Skjåvikbøen som viser at det er litt sjø som vi sier, dvs. havbåran ruller inn fra havet utafor og bryter på bøen. Det var denne bøen som lokalbåten «Sørøy» kjørte på, da ruta fremdeles gikk til Gjesvær. Jeg var den gang ute i uværet og tok bilde av den fra øya med telelinse. Det var mørkt, men båten hadde lys på, og jeg tror den ble belyst av redningsskøyta.  Bildet ble veldig dårlig, men de tok det inn i avisa. Les mer

Skriv kommentar(5)

Egne, gamle bilder

Ungdomsskolejenter Hei alle sammen!
Nå har jeg laget et album som heter «Egne, gamle bilder». Og bildene er dermed hovedsaklig fra Måsøy eller Øversjødalen, - dvs. Måsøy og Tolga kommuner. Det skal inneholde bilder fra 1963 da jeg kjøpte mitt første kamera og til min digitale tid fra 1999. I begynnelsen tok jeg mye svart- hvitt bilder, - var mye i mørkerommet. Men det ble også tatt en del lysbilder. Formatet var 35mm film (24×36), men etter hvert også 120 (mellomformat 6×7). Håper at noen ønsker å kommentere noen av disse bildene! Jeg husker i hvert fall navnene på de som er på bildene (kanskje). Dere husker kanskje noe mer? Fortsatt god dag!
Vennligst Sverre

Skriv kommentar(3)

Bilder fra Elgepiggen

Natur i Øversjødalsområdet

Hei dere!
Bror, Jens, har hatt en fantastisk tur på Elgepiggen. Kl. 7 om morgenen var han på toppen og fikk dermed fotografere i morgenlyset. Vindstille og praktfull sol. Det hører med til historien at Jens ringte Tolje-Ove som fikk den uvanlige beskjeden på mårråkvisten: «Jeg ringer fra Elgepiggen»
Mvh Sverre    Se bildene her

Skriv kommentar(0)

Å kommentere bilder og innlegg

Det er fint om du  kommenterer bilder. Da mener jeg, - ikke bare hva du syns om sjølve bildet, om det er teknisk bra, fint eller kanskje tvert imot. Eksempler: Et bilde av en setervoll vil hos noen vekke tanker og følelser OM SETERLIVET, episoder, fortellinger, lokale historier, hva foregikk, når ble det slutt på seterlivet m.m. Skriv ned en/mange kommentarer så det ikke går i glemmeboka! Et annet eksempel kan være en FISKEBÅT, - den kan inneholde store deler av et liv med sorg og glede.

  1. For å skrive kommentar på bilder: Du må være på Bilder-sida og trykk så på Registrer oppe til høyre og fyll ut skjemaet som kommer opp.
  2. For å kommentere et innlegg på forsida så trykker du i kommentatorboksen og fyller ut.
    Helsing Sverre

Skriv kommentar(0)

Hvorfor ny side?

Hei dere,
det kan sikkert virke frustrerende å komme inn på denne nye nettsida. Dere er jo blitt kjent med tippoldefars solide skjegg fra 1870. Sida virker ukjent, og alt har ikke falt på plass. Vi har valgt å holde nysida åpen mens vi arbeider. Snorre er til GOD hjelp. Han har de siste dagene lagt inn ca. 3000 av ukens bilder fra Måsøy. Problemet er at teksten ikke følger med så den må antakeligvis kopieres fra filene og limes inn i den nye nettsida. HJELP!
Ja, hvorfor ønsker en så mye arbeid? - Fordi det blir atskillig enklere å lage nye sider og legge inn bilder! Det blir billigere og ubegrenset med plass! Og det er mange nye muligheter! Dessuten ønsker vi sterkt å beholde bildene fra det gamle nettstedet.
Med helsing Sverre

Skriv kommentar(1)

Bilder fra gammel side

Heisan ,
har nå lagt inn det aller meste fra ukens bilde 2001 - 2007 fra de gamle sidene. Det aller meste mangler pr i dag tekster osv.,  men bildene finner dere under bilder oppe til høyre.

:Snorre

Skriv kommentar(0)

Norgesmester Øystein Nygaard

Øystein Nygaard3 x norgesmester med kongepokal:

Øystein Nygaard

Øystein Nygaard - 3 x norgesmester i skifeltskyting, - han vant både normalprogrammet og sprinten, - og var med i samlaget som vant samlagssprinten. I normalprogrammet tok han dermed kongepokalen og i den individuelle sprinten, forsvarssjefens premie.
Les mer

Skriv kommentar(2)