sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for april 26th, 2008

Uke 17 - bilder

Odd-EgilHei, denne gangen har jeg ikke bare vært til lands, men til vanns og.
Det er mye snø og skiføret er veldig bra. Det går stadig sne-elinger så snødybden øker sjøl om sola begynner å ta skikkelig. Jeg ser det har vært likedan i «hemtraktom», enormt med snø.
Da jeg har båten på sjøen i fortøyninga om vinteren, er det lettvint å ta seg en tur på sjøen. Denne gang en tur rundt øya i fint vær: Først møte med Skjåvikbøen som viser at det er litt sjø som vi sier, dvs. havbåran ruller inn fra havet utafor og bryter på bøen. Det var denne bøen som lokalbåten «Sørøy» kjørte på, da ruta fremdeles gikk til Gjesvær. Jeg var den gang ute i uværet og tok bilde av den fra øya med telelinse. Det var mørkt, men båten hadde lys på, og jeg tror den ble belyst av redningsskøyta.  Bildet ble veldig dårlig, men de tok det inn i avisa. Les mer

Skriv kommentar(5)

Egne, gamle bilder

Ungdomsskolejenter Hei alle sammen!
Nå har jeg laget et album som heter «Egne, gamle bilder». Og bildene er dermed hovedsaklig fra Måsøy eller Øversjødalen, - dvs. Måsøy og Tolga kommuner. Det skal inneholde bilder fra 1963 da jeg kjøpte mitt første kamera og til min digitale tid fra 1999. I begynnelsen tok jeg mye svart- hvitt bilder, - var mye i mørkerommet. Men det ble også tatt en del lysbilder. Formatet var 35mm film (24×36), men etter hvert også 120 (mellomformat 6×7). Håper at noen ønsker å kommentere noen av disse bildene! Jeg husker i hvert fall navnene på de som er på bildene (kanskje). Dere husker kanskje noe mer? Fortsatt god dag!
Vennligst Sverre

Skriv kommentar(3)