sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mai 1st, 2008

Røyefiske i Rorvannet

Rorvannet

Hei, vi har hatt en enestående dag med lite vind, klar sol og oppunder 10 grader. Mye snø går.
Fortellingen i dag startet i går, 30. april. Eirik med Mark i pulken dro avgårde til Rorvannet for å fiske røye, - og for å overnatte i Rorvanngammen. Og på BEINA, ikke ski. Det fine og milde været som  overrumplet oss, har gjort snøen råtten. Eirik, stakkar, fikk en strabasiøs tur, for han «tråkka gjennom» sjøl med hans vekt. Allerede 3.30 (midt på natta?) la Sandra og Roy avgårde mot Rorvannet, - på ski. Så våre røyefiskere var klare for isfisket, - det vi kaller grytidlig!
Og sannelig sier jeg dere, de som er ivrige i arbeidet skal få igjen for strevet, - fin røye til like oppunder kiloen og flere på 3-5 hg.
Mens vi var der kom to spreke damer, Karin og Ann. Men de kunne ikke sitte i ro lenge og la på vei opp lia mot Hollendaren. (Slik er det vel med spreke damer med god kondisjon).
Ungdomsskolen gjorde et prøvefiske med garn (en serie på 8 garn med 14-32 omfar) i Rorvannet høsten 1988. Prøvefisket viste en tendens: mye småfisk, for det meste mager osv.. Skolen fulgte ikke opp prosjektet med å fiske med småmaskede (32 omfar) garn. Men noen foretok visstnok noe utfisking av smårøye. I hvert fall ser det ut for i dag at røya har det bra i vannet ut fra bildene.
1. mai helsing fra Sverre

Skriv kommentar(3)