sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mai 2nd, 2008

Måseggtid

MarkHei igjen,
de første måsegga på Måsøy ble funnet for ei uke siden. I dag var Mark, Eirik og jeg en tur på Torveneset hvor vi fant 15 egg. Da hadde det gått folk kvelden før. Mye måse og tre av arten grågås. Dverggåsa (fredet) som hekket der i fjor, har ikke vist seg foreløpig i år.

Måsegg inneholder bl.a. giften PCB. Barn og gravide kvinner bør ikke spise måsegg, og det heter at for oss andre er det nok med 5-6 egg.
(Ved å trykke på bildet til venstre kommer bildene fram. De kan vises ved å trykke på det første og så «neste»-knappen som ligger over. Da kommer mest tekst fram. De kan også vises som lysbilder - trykk på pila i det lille vinduet under bildet og velg! - Prøv full skjerm).
Med hilsen Sverre

Skriv kommentar(4)

Ut i tåkehavet

StaurenHei, i dag våknet vi til havblikk og strålende vær, - sjøvær og tur med båten for meg. I nærheten av Måsøy ligger to fuglefjell: Hjelmsøystauren og Gjesværstappan med fiskefeltene i nærheten eller utenfor. Da det foregikk fiske utafor Gjesvær, falt valget på det området, - med Stappan, dvs, fiskere, lundefugler og havsuler, - en fin blanding. Turen startet i havblikk, men da jeg nærmet meg Stappan, kom havtåka sigende. Det ble kjøligere og mer vind. (Da blåste det kuling på Fruholmen lenger vest). Så jeg tok det med ro ved Stappan, og det var lett å finne fotomotiv: Stappan innhyllet i tåke, fantastisk, og det ble stort sett med det. Skjærgården utafor Gjesvær er rik på holmer og skjær og med utsikter for kuling i tillegg til tett havtåke, - kurs rett hjemover med litt bruk av GPS. (Trykk på bildet til venstre for å se alle bildene).
Helsing Sverre

Skriv kommentar(0)

«Dalakopa» med ny plate

Bent JacobsenHallo gammeldansvenner!
«Dalakopa» spiller inn ny plate, den 10. i rekken. I motsetning til den forrige som hadde utradisjonelle innslag og sang, blir det en tradisjonell «Dalakopa-plate», dvs. gammeldans/ folkemusikk. Innspillinga foregår i Bent Jacobsens studio på Os. (Fotos av Jens)
Skriv kommentar(0)