sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for juni, 2008

«E-ongan»

I dag traff jeg på en «smak» av sommer, - ea har ungene på sjøen. Så ærfuglen er i rute, men ellers er det minst to uker seinere enn vanlig. Det nye bildet av Steinen (eller Klubben) forteller om noe «høstlig». Det har ikke blitt grønt ennå i nord- hellinga.
Noen av e-ongan er ute på sin første svømmetur. Svartbak og kråke truer over, men bare en e-kall blir for nærgående.

Jeg drar på ferie så aktiviteten blir mindre fra min side på nettsida. Likevel er det mange bilder å se og kommentere (ca. 4600).

Les mer

Skriv kommentar(0)

Sommervarme på Sunnmøre

Simon med krabbeNå har Synne og guttan sendt meg 11 soler fra Sunnmøre, så nå skal det bli ordning med sommerværet i Finnmark. Vi har fortsatt ca. 10 grader med noen solgløtt. En gang har vi sittet på altanen og kjent solvarmen sildre  gjennom en solhungrig kropp.

Synne har også sendt meg et knippe bilder og skriver: Første uka i juni var det sommervær på Sunnmøre, og ungene nøt det til fulle.

Skriv kommentar(1)

Bryllup forts.

Elna og EgilJeg har flere bilder av bryllupet til Elna og Egil så her er noen til. (Elna Mary er min søster). Artig å se, det er over 40 år siden. Det hadde vært fint å samle noen navn på gjestene. Det er en del som jeg ikke kjenner. Ei jente som kanskje ikke dere kjenner, sitter ved siden av Harald under middagen: Da jeg arbeidet i 4H, deltok jeg i et utvekslings- program, hvor ei sveitsisk jente bodde hjemme på gården.
Ellers fra et skiskytterkurs på Terningmoen, - og et kjent «trekløver».
Ta godt vare på dere sjøl, helsing Sverre

Skriv kommentar(1)

Grupper av unger

GrillturFortsetter med egne, gamle bilder fra Måsøy - i denne omgang unger som nå er blitt godt voksne. I hvert fall ett av bildene er 36 år gammelt. Dette er gamle lysbilder, fordi lysbilderammene var limt sammen, - og det bryderiet som følger med det. Lysbildene mine ble en gang samlet under temaer og mistet dermed sin opprinnelige plass. Derfor er ikke de ordnet som  svart-hvitt bildene, etter måned og år. Så kanskje dere kunne hjulpet meg med ca. årstall m.m.?  

Skriv kommentar(1)

sverren.net - besøk

Hei,
det nye nettstedet mitt har nå vært på lufta i vel en måned og har hatt besøk fra 18 land. Besøkene i Norge har gått fra/via 102 byer. Uten sammenligning er det flest besøk fra/via Oslo, deretter Tromsø og Hammerfest, - med Tynset like bak.
Med vennlig hilsen Sverre

Skriv kommentar(1)

Fiberkabel til Måsøy

Gled dere! Om du ønsker, så kan du til høsten få slutt på hakkinga av video på Internet - i hvert fall på Måsøy.  I går ble en fiber - sjøkabel strukket i land på Måsøy av Telenor. Den blir lagt fra Hammerfest, går via Havøysund til Måsøy hvor den tas opp i Vestervågen ved Likberget og går videre til Gjesvær fra Molokroken. Staten har bevilget midler til bredbåndutbygginga i Finnmark. Kapasiteten blir høyere, spesielt innen lyd - bilde. Det blir også aktuelt med digitale TV - sendinger og andre tjenester.

Det heter egentlig fiberoptisk kabel fordi det er lys (lysbølger) som blir sendt gjennom kabelen. Og lys kan transportere enorme informasjonsmengder.
Video 3.20 min.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Isbjørn eller havørn?

 Iskalde gufs fra nord. Tydelig å kjenne at Ishavet ligger utafor. Men det er juni. Skulle det ikke bli mildere klima? Jeg hørte at en snart kan stupe rett ned i eller supe av Nordpolen. Og at isflakene ség avgårde i alle retninger. Kanskje de er kommet nærmere? Men ingenting tyder på et varmere
klima i disse dager. (Hørte dere det, - dere sørpå som har gått i dekning i kjelleren. Det er håp).
 
Og de som tror det er isbjørn i Finnmark kan få rett. Mange isbjørner kan reke i land på ei fjøl, - for ikke å si på et isflak. Det er gammelt nytt.
Her i kommunen, på naboøya Ingøy, ble det skutt en isbjørn på 1700-tallet, og mannen fikk penger for skuddet. I 1955 skjøt Ingvald Bogdanof en ung isbjørn på 200 kilo som var 240 lang på Lille Ekkerøy ytterst i Varangerfjorden, og i 1890 ble en annen skutt i Vest-Finnmark. Ellers er et par isbjørner sett (ikke bekreftet) i den seinere tid.

Egentlig skulle jeg skrive om et besøk hos havørnen, men nesten neglbiten minnet meg om noe annet.  «Gamlingen» klarte heller ikke å ta maten sin i dag, så da kan du se på manøvreringa blant måser og litt tungsjø…  1 min. video
Jeg har tenkt på mange ganger, - å filme fra en duvende båt er verre enn skiskyting!

Les mer

Skriv kommentar(0)

Olsokrevy på Tolga

 

Inneholder:
1. Olsokrevy på Tolga - bare glimt
2. Kalle med fele og fiskestang
3. Friluftsmesse
4. Gardsmuseum

DVD - 58 min.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Trygturen

 

Inneholder:
1. Trygturen
2. Lasskjørarkveld
3. Lasskjørargudstjeneste
4. Rørosmartnan
5. Sigurd Svendsen og deltakere

2 disker DVD på 54 og 60 min.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Hyllest til våre skiskyttere

Inneholder:
1. Hyllest te våre skiskyttere
2. Auksjon
3. Kolbrenning og -miler
4. Elvesafari

2 disker DVD på 54 og 53 min.

Les mer

Skriv kommentar(1)

Neste side »