sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for november 11th, 2008

På elgpost

Esten Aas-Eng er ny med bilder på nettsida mi. Han har et solid fotfeste i Øversjødalen ettersom faren hans var lærer i mange år der i bygda og giftet seg med en av sine tidligere elever, Ruth fra Øversjøen. Esten er nå assisterende rektor ved Nesodden videregående skole, men tyr ofte til hytta i Øversjødalen. Hytta, må en si,  hører til de «berømte bygg» som revygjengen på Tolga synger om: den er meget utradisjonell, men er moderne og har mange fikse løsninger. Men det har ikke vært noen bruduljer i bygda i forbindelse med dette «uvante», som jeg kjenner til. Og han skriver:

Hei, Sverre, har vært inne å kikket igjen på sida di. Flott film fra elgjakta. Selger du DVD’en? Kunne vært fint å ha et eksemplar. Oversender noen bilder jeg tok på posten, så har du enda mere til dine arkiver.
Vi snakkes.
Hilsen Esten

Skriv kommentar(2)

Vidunderlige 3D-kart

Et noe uvanlig innlegg, men jeg kunne ikke dy meg: å reklamere for fantastiske 3D-kart, - en kom- binasjon av kartdata og flyfoto som er tatt i flere vinkler, verdens første. Virker «sinnsykt» realistiske, og en kan ta seg en flytur rundt bygninger og kikke på dem fra alle kanter. Det er bare Oslo som foreløpig har full 3D-kvalitet. (11.10.08)

I forrige uke ble prosjektet offentliggjort, og det fikk stor pressedekning over hele verden. Snorre, sønnen, som arbeider med data hos «Finn.no», kom i forbindelse med dette prosjektet i høst og arbeider spesifikt med kartløsningen, - kart.sesam.no. Han sier: Det er moro å endelig gå ut offentlig.

Jeg legger ut linker/eksempler fra Oslo (full 3D-kvalitet), fra Øversjødalen (1 og 2) og Tolga (kart+flyfoto) og Måsøy (bare høydemodell). Så dette blir tre kvaliteter. For Måsøy finnes svært gode flykart, men de er ikke generert. Det tar uker/måneder å generere så store datamengder utover i landet der flykartene ikke er generert.

Les mer

Skriv kommentar(6)