sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for desember 24th, 2008

Julaften - gudstjeneste

Det er blitt tradisjon med julaften-gudstjeneste i Holøydalen kirke. Sokneprest Lars Christian Trandem pratet rundt Alf Prøysens Julekveldsvise.  «Nå sett vi øss og hvile og puste på ei stund». Det var mye folk i kjerka, så det ble en trivelig Julekveldsgudstjeneste. Det var vikar for organist Svein Gjelten Bakken. 16 år gamle Alf Hulbekkmo vikarerte. Han er sønn til Tone og Hans Fredrik. Alf blir barnebarn til tidligere organist Alf Hulbekkmo. Jeg var med og spilte på fela.
Jens

Skriv kommentar(0)

Julaften ettermiddag 2008

var det stille nok til å tenne lys på kirkegården, - noe mange benyttet seg av. Det blir en helt spesiell stemning med disse flagrende lysene. Det er både vakkert og vemodig, og tankene går automatisk til venner og kjære som ikke er her lenger.

Jula i år er spesiell på en annen måte også. Det er nemlig så mange som er borte på juleferie, at vi antakelig aldri har vært så få på øya før. Da blir det viktigere enn noensinne, at vi som er her tar vare på hverandre og er sammen om det som skjer. Jeg benytter herved anledningen til å ønske god jul for alle. Jeg håper året 2009 bringer med seg drift på fiskebruket, godt fiske og mange fremmedfiskere, aktivitet i bygda, fruktbarhet og håp. - Mye å håpe på?? Javisst, men det er lov å håpe….    Eva

Skriv kommentar(1)