sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Elgjakt i høyfjellet


Tre korte glimt, 4 min., av DVD på 52 min.

Nord i Øversjødalen jakter Ola og Jens (mine brødre) og Johan Sundberg (søskenbarn) på elg. Mesteparten av feltet ligger i skaubandet. Elgen har også trekk i høyfjellet hvor vierkjerrene lokker. Det er felt elg på over 1200 moh. oppe i Sålåkinna.

DVD-videoen inneholder:
•Nærkontakt med elgfamilie  •Elgfall  •Lukt av elg fra brunstgrop  •Fra elgpostene Grønnjota, Vetlglopphøyda og Svendshåmmåren  •Smak av elghjerte m.m.
Musikk: «Odd Håves minne» av Edgar Heringstad - Heringstads orkester

Vidunderlige dager blant brunstige elger, balanserte elgjegere og utslått, fargerik fjellnatur.

Get the Flash Player to see this player.

9 kommentarer sålangt

 1. Johan Sundberg november 9th, 2008 2:33 pm

  Hei Sverre, og takk for sist !
  Je ha vørr innom sia di flere gång for dagen de senare vukkuan, å je skvatt skikkelig i sta når je fekk sjå att elgan nordmed Fjellstabbstøen. Det der vekka oppatt sitrende opplevelser frå høstdagan i vår ” Ânglamark, ( eller Himlajorden om du vil )”. Je glæ meg tæ å sjå hele DVD `n. Det va innmari trivelig att du vart med oss så mange dager i høst. Å så æ du så flink tæ å lage miljø,- og stemningsfulle filmkløpp.
  Ha en fortsatt fin dag !
  Hilsen Johan.

 2. Jens Nygård november 9th, 2008 3:25 pm

  Hei. Det var morro å se igjen 11 takkeren. Det var ei sjelda flott opplevelse at vi fikk med denne elgfamilien, - og det helt spesielle: at det ikke ble løsnet skudd. Vi var jo på elgjakt. Vi kunne vel sitte slik å se på cirka en halv timme eller tre kvarter på 100 meter. Her fikk vi ett minne for livet. Elgen her i høyfjellet og i glissen bjørkeskog blir ekstra sky og vanskelig å komme innpå så man kan få filmet. Blir morro med en helaften i samf.huset på stort lerret. Ha en fortsatt fin dag. Jens

 3. Kalle november 9th, 2008 5:09 pm

  Hej Sverre!
  Härligt att få vara med i paradiset när man sitter hemma en gråtrist novemberdag. Nästa år kanske jag kan vara med.

 4. Bjørn Øversjøen november 9th, 2008 6:13 pm

  Hei på Dokk!
  Mimretendenser slår inn i sjelen ved å sjå i gjennom denne fabelaktige filmstubben frå elgjakten! Kan det gjøres særlig bedre? Det er en historisk presentasjon av våre firbente “venner”! — Og for et terreng, da gut. Området er heldig som har slike forvaltere!
  Takk og pris. Bjørn

 5. Esten Aas-Eng november 10th, 2008 7:10 pm

  Hei Sverre, flotte glimt fra vakkert høstfjell og et flott jaktlag! Det var veldig hyggelig å treffe hele gjengen på post i høst. Sender deg også noen bilder jeg tok der. Imponerende film!
  Hilsen Esten

 6. Hans Erik Arnesen desember 11th, 2008 2:38 pm

  Hei Sverre!

  Videoen var KLEMPE FIN, har sett den 3 ganger allerede. Jeg lurer bare på en ting, har du tatt feil av datoene? Du mener vel 25. og 26. september?
  Håper på flere opptak fra Øversjødalen!
  God jul og et riktig godt nytt år.

  Hans Erik

 7. Sverre desember 11th, 2008 3:08 pm

  Svar til deg, Hans Erik!
  Mange takk for kommentaren!
  Er fullstendig klar over feil måned, men den ble vanskelig å rette på da jeg mistet masterfila på datamaskina. Elgfilmen kan lages med oktober i stedet for september. Lurer på om det står riktig et sted. Det kan hende jeg kan konvertere filene tilbake for å rette uten å miste kvalitet. Har sett litt på det, men har ikke funnet noe program ennå.

 8. Jens Nygård desember 14th, 2008 8:18 am

  Hei. Hadde telefon fra Tufsingdalen i går kveld, Liv Jorunn og Per Jarle Sæter. Skulle hilse så mye, Elgfilmen var FLOTT, Kjempefine naturbilder. Årets Julegaver fra dem. Morro at filmen blir så godt mottatt. Jens.

 9. Hans Erik Arnesen desember 23rd, 2008 3:47 pm

  Hei Sverre!

  Blir ikke lei av å se elg-videon ( måtte bare se den en gang til), Øversjø-fjella er vakre. Får besøkt Øversjødalen og Svarthaugn alt for lite. Håper på en ordning nå når jeg har pensjonert meg, skal i hvertfall ha en lang elgjakt i 2009. Håper på besøk av deg både på Svarthaugen og Haugtjønna i løpet av sommer/høst 2009.

  Mvh
  Hans Erik

Leave a reply

dd
ff