sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Holøydalen kirke - 100 år

Mange takk for sist, - på Holøydalen kirkes 100 års jubileum i sommer. Takk til alle de frammøtte som gjorde dette til en opplevelsesrik dag. Og om jeg skal nevne noen, en takk til: Ann Helen Lien - leder for menigheten i Holøydalens sogn, for bl.a. et vel gjennomført program og  forrettende prest Lars Christian Trandem som hadde ansvaret for alt som foregikk inne i kirka, inkludert jubileumsprogrammet, biskop Solveig Fiske som sang med barna og talte om innvielsesdagen i 1908 for 100 år siden, Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen for sang og musikk, organist Svein Gjelten Bakken ved det nyrestaurerte orgelet fra år 1847, Søren Steen Johnsens malerier som en ramme rundt høytidsstunden og ikke minst 100 åringen sjøl med sine trauste tømmervegger, i sin prakt godt forankret i evighet.
Og takk til mange flere…

Seinere på dagen holdt Johan Sundberg prolog i Øversjødalens samfunnshus og «ved kirkeveggen i søndre dølernes midte», kunne han synge:

Sus i løvet om fedres gamle graver,
søndagens solblanke hjemlige ro.
Klokkenes varme, malmtunge toner
bølger i soldis fra fjell og fra mo…

Sang og flere taler fulgte på programmet.
Foruten de 100 år er det ikke til å unngå å tenke på den forutgående 60 års kamp og arbeidet med og bygging av Narbuvoll kirke, … før en kirke kunne bygges i «søndre dølernes midte».

Det var ikke mulig å få med alt på en disk, men jeg har planer om en del 2 som handler mer om kirkens lokale historie med bl.a. Kirsti Jordet, Idar Tollan m.fl. Disse to er ansvarlige for boka «Holøydalen kirke 1908 - 2008» som er utgitt i jubileumsåret.

Korte glimt fra DVDvideo 63 min. 1 disk - 2008/11 - Sverre©Nygaard - Det er flere som har ønsket videoen, den leveres for 150 kr + porto nygaard@sverren.net
HUSK - TRYKK EN TAST LIKE UNDER SKJERMEN TIL HØYRE FOR Å FÅ FULL SKJERM!

Get the Flash Player to see this player.

1 kommentar sålangt

  1. Karin Sundberg november 20th, 2008 7:11 pm

    Kjære Sverre! Så fint som det va å få sjå litt i frå kjerkjubilea. Det vart i lita stund mæ folda hend og tåre i auekroken. Om det går an vil je kjøpe videoen.

    Hilsen Karin Sundberg.

Leave a reply

dd
ff