sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Reinskalver

Hei alle sammen,
jeg vet ikke hvor mange timer film som jeg har tatt av reinen på Måsøy, men det er et tosifret tall. Siste filmstubb ble tatt forrige ettermiddag, 25/5:
Kalvene er noen dager gamle, rødaktige som en rødrev, en god vernefarge blant gammelt gras og krøkebærlyng. Simlen lokker på sin med et kort grynt, ikke særlig imponerende og melodiøst. Kalven svarer med et spedere grynt. Sammen med lukte- sansen, holder de slik rede på hverandre. Denne perioden som jeg filmer i dag, er det hvile i den lille flokken. Kalvene steller seg, gjør sitt fornødne og vasker seg. Og er det noe melk å få før en legger seg?
(Det er knitring i begynnelsen og slutten av videoen: Det første er knepping i beina på reinen, det andre er fra en sludd-/hagl-eling. 23Mb/3½ min. - se videoen gjerne i full skjermstørrelse /trykk tast under displayet).

Get the Flash Player to see this player.

4 kommentarer sålangt

 1. Jens Nygård mai 27th, 2008 5:14 pm

  Hei. Moro å se de små reinskalvene. Flotte bilder, man må ha godt tålmod for å få slike bilder på filmen. Gleder meg å se reinsfilmen ferdig. Har ikke hørt om reinen får tvillingkalver slik som elgen. Du kan sikkert svare på det. Jens

 2. Snorre mai 28th, 2008 12:38 pm

  Veldig bra :) Bruker du telelinse på videokameraet eller noe? JEg lot merke til haren som springer fra deg ca på 2:50 i filmen.

 3. Sverre mai 28th, 2008 1:46 pm

  Først til Jens: Oftest får reinen en kalv, men tvillinger forekommer.
  Til Snorre: Denne haren satte seg 3 meter fra meg ettersom jeg lå i ro og filmet. Jeg så den ikke med det samme ettersom jeg så i søkeren. Men da jeg slappet av litt, så jeg rett inn i et hareøye. Og for en fart den fikk på seg etter den lille bevegelsen. Hoppet heldigvis rett fram så den kom i bildet.
  Tele: Jeg brukte tele som tilsvarer noe over 1000 mm om en sammenligner med vanlig speilreflekskamera. Reinen var jo 30-40 m unna.

 4. Sonja Hargaut juni 2nd, 2008 3:26 pm

  Nydelig film, Sverre. Den oser av fred og god stemning.
  Vi har nå sett på haren sikkert 20 ganger og Vegard ler like mye hver gang. Skal si den slo an hos en 5 åring.
  Flott side også.
  Hilsen ho Sonja.

Leave a reply

dd
ff