sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Storskarven i Skjåvikfjellet

Hei dere,
Skjåvikfjellet, på østsida av øya, har kolonier av fugler, både måser og skarv. Opp gjennom årene har det vært plukket mange måsegg der. Skarvene, topp- og storskarv, flytter noe omkring i fjellet, i år hekker storskarven i brattberget ved Bakarovnen. Hekker ellers fra Trøndelag og nordover. Skarven er ikke så stum som en skulle tro. På hekkeplassen, om en kommer nær nok, høres skurrende og gurglende lyder.
Om du ser fugler i gåseplog i april eller september, kan det være skarv på trekk.
1 min. og 25 sek. - klipp fra video 28. mai, trykk «Les mer»

Get the Flash Player to see this player.

4 kommentarer sålangt

 1. Jens juni 1st, 2008 8:58 pm

  Hei. Flott filmsnutt av storskarven. Dette er en fremmed fugl for oss østerdøler. Legger den mange egg og hva for fiende har den når den ruger på egga. Er den sky og vanskelig å filme så det kan bli lange avstander å filme på. En flott fugl. Jens

 2. Sverre juni 1st, 2008 9:48 pm

  Hei Jens,
  storskarven har vel opptil 4 egg og er ikke spesielt sky ved reiret, i hvert fall ikke om den har unger. Den har egg på denne tida, og da er det viktig at en ikke skremmer den av reiret, - for da kan måser komme og hakke og slurpe i seg eggene. Om en skal filme, så må en være såpass nære som jeg har vært, 20 - 30 m. Da kommer neppe kråke, ravn og havørn. Men det kan bli andre problemer. En må ligge i ro bak noe. Jeg bruker samme teknikken som med reinen: Først sakte opp med kamera, så hodet bak det. Da går det greit.

 3. Snorre juni 2nd, 2008 9:55 am

  Dem ser mør og god ut, eller ka?

 4. Ivar Fernandez Jensen juni 2nd, 2008 10:02 am

  Kjempeflotte filmer Sverre!!

  Sjikkelig hjemlengser her jeg sitter på kontoret mitt i Oslo å trøkker!

  synes det er så fint at du legger ut filmer og bilder slik at en stakkar utflytta Måsøyværing kan få hjemlengsel og drømme seg bort litt av og til!!

  Stå på!

Leave a reply

dd
ff