sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Uke 17 - bilder

Odd-EgilHei, denne gangen har jeg ikke bare vært til lands, men til vanns og.
Det er mye snø og skiføret er veldig bra. Det går stadig sne-elinger så snødybden øker sjøl om sola begynner å ta skikkelig. Jeg ser det har vært likedan i «hemtraktom», enormt med snø.
Da jeg har båten på sjøen i fortøyninga om vinteren, er det lettvint å ta seg en tur på sjøen. Denne gang en tur rundt øya i fint vær: Først møte med Skjåvikbøen som viser at det er litt sjø som vi sier, dvs. havbåran ruller inn fra havet utafor og bryter på bøen. Det var denne bøen som lokalbåten «Sørøy» kjørte på, da ruta fremdeles gikk til Gjesvær. Jeg var den gang ute i uværet og tok bilde av den fra øya med telelinse. Det var mørkt, men båten hadde lys på, og jeg tror den ble belyst av redningsskøyta.  Bildet ble veldig dårlig, men de tok det inn i avisa.
Utafor Måsneset traff jeg på Egil Arnfinn og Oddvar som kom inn fra fiskefeltet utafor øya på Odd-Egil. De kjørte på autopilot, og jeg sto og fotograferte. Det kunne bli kollisjon, men karene var våkne og fulgte med. Og jeg tenkte ikke på autopilot, men å ta noen bilder av den trofaste Odd-Egil med slepet av måser bak, - og bakenfor der igjen de kjente Stappan.
Juksafisket mitt for å mate havørnen ble heller dårlig. Havørnen fikk vente til en annen gang. Men jeg var bortom i havørnens rike, men så ingen på redet denne gang. (Har den flyttet på seg til et annet brattberg på øya?) Jeg tok bilder av øyas nordligste punkt ut mot Ishavet, - Trollhauan. Den ytterste berghaugen heter Trollhaugspira. På Kalven lå noen sel som forsvant ned i sjøen og som snart stakk opp hodene. Det var umulig å filme med tele i så urolig sjø. Så Trollhauan var det 3. og siste stedet hvor jeg tok bilder i dag. Se her

5 kommentarer sålangt

 1. Torstein Fagerhaug april 28th, 2008 7:21 pm

  Hei Sverre,

  Det er nån riktig fine bilder du har tatt. Man får jo sån hjemmlengsel når man ser gammel sköyta i fart med full aktivitet ombord. Det rykker i fiske tarmen når man ser sånne bilder.

  Hilsen Torstein

 2. Bjørg Sande april 29th, 2008 7:21 pm

  Hallo Sverre
  Det var morsomt å bli minnet på turen med “Sørøy”. Huff ja, det var ikke mye båtvett da. Verken blandt passasjerer eller mannskap. Husker de ikke hadde en eneste lommelykt ombord. Jeg måtte “låne” en gammel jakke ombord. Kunne jo ikke hoppe fra rekka med kåpe. Men, det er en opplevelse for livet. Morsomt!

  Hilsen Bjørg

 3. oddvar mai 1st, 2008 1:18 pm

  Hei sverre.
  fine bilder du tok av oss på tur i land.Vi hadde hvert med juksa ved knivskjeld odden.vi drog 1800.kg på ca fem timer,å det e jo brukbart det.

 4. Hilde Fagerhaug mai 3rd, 2008 9:45 pm

  Hei Sverre!

  Flott side du har fått opp. Godt å ha noe å se og lese av nytt fra øya. Artig de gamle bildene fra da vi var ungdomsskoleelever. Mener bildet av oss jentene er tatt våren 84, det året jeg gikk ut av grunnskolen.

  Hilsen Hilde

 5. willy veisten desember 1st, 2008 10:54 pm

  Fantastiske fine bilder

Leave a reply

dd
ff