sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Under åpen himmel

God natt,
jeg ligger i en varm sovepose på et underlag fylt med luft, - under åpen himmel! Temperaturen går ned mot 4. Soveposen dogger liksom marka ved siden av.

Tungsjøen slår mot båene sjøl om kulingen har roet seg for et døgn siden. Det er flo sjø, og båran går mot hverandre over Skjåholmvalen. Synet og lydene er forunderlige, men likevel velkjente, i den ellers så stille natta. (1 min.video av «etterdønningene», - egentlig er jeg på grågåsjakt og har forlengst gjemt meg i soveposen - ingen gås lander om jeg beveger meg med filmkamera. Og gåsa må i tilfelle lande, for jeg har rifla med).

Rett opp lyser sterke stjerner som danner en skeiv M eller W. (Du har vel lagt merke til det?) Det er Kassiopeia, - etter gresk mytologi, Etiopias dronning. De andre i kongefamilien som også er plassert i dette området, er utydelige for meg. Lenger ned mot horisonten, like over soveposekanten, står Vega, sterk, den klareste stjernen på himmelen. Ved siden av til venstre, rager Svanen med hodet ned eller Nordkorset som jeg helst liker å kalle disse stjernene. To satelitter, - og så et stjerneskudd…
Med ett blusser et sterkt nordlysbånd over Kassiopeia, glir sakte blafrende nedover og forsvinner like plutselig. Et tynt skylag siger over og gjemmer stjernene, men Vega skimtes over berget. Slik sovner jeg og våkner til soloppgangen. Ingen gjess verken her eller på Torveneset. De pløyer seg nok på vei sørover allerede.

Get the Flash Player to see this player.

2 kommentarer sålangt

 1. Willy Veisten september 17th, 2008 10:47 am

  Hei Sverre.

  Intressant og hyggelig opplegg.

  Spesielt hyggelig hvor du sover i telt, filmen om skarv og stemningsbilder fra Måsøy.
  hilsen
  Henny og Willy

 2. Solveig & Bob Brigham desember 22nd, 2008 9:47 pm

  Virkelig flotte saker, Sverre!

Leave a reply

dd
ff