sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

En gitar og to trekkspill

Hei,
sender et bilde av gitaren etter mamma. Mamma fikk den til konfirmasjon av tante Ragnhild og Esten Øversjøen år 1924. Den er kjøpt hos brødrene Arnesen, Cristiania, -etter tekst inne i gitaren. Mamma spilte litt gitar i sin ungdom.

Kan huske den ble hardt brukt av oss ungene. Den var med på dansespilling sist på 50, først på 60 -tallet, da jeg spilte på trekkspillet som Marius Bekkely kjøpte i Halden først på 1950 -tallet.

Her er historia om trekkspillet:
Ola Søndmør kjøpte spillet av Marius, men av en eller annen grunn var ikke guttene der så mye interessert i spillet, så pappa kjøpte spillet år 1953. Det var stor stas for oss guttene hjemme med dette lille spillet, det var med oss over alt. Spilte til dans med dette før jeg var konfirmert, kan jeg huske. Det kunne være på 1957- 58. Husker på konfirmantstevnet i 1959 i Hodalen. Helgaker som da var prest, ville ha trekkspillmusikk der, så jeg spilte noen lystige dansemelodier. Tror ikke Os presten var like begeistret.
Pappa leverte spillet til noen turister fra Hamar på midten av 60 -tallet. Heldigvis var ikke dem  noe interessert, så vi fikk igjen spillet i samme stand som dem fikk det. Jeg kjøpte nytt fullstort spill høsten 1959 fra Imerslund musikkforretning i Oslo. Spillet kostet da 1275,- . Måtte betale halvparten, 600,-, før jeg fikk sendt spillet, resterende i oppkrav. Har også dette spillet, og det er like bra som nytt, sender med bilder av instrumentene.
Jens

Ingen kommentarer sålangt. Gi den første.

Leave a reply

dd
ff