sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

En tragisk dødsulykke utafor setra

Torsdag 2. april omkom en kvinne i begynnelse av 40 åra i et kjøllhøl rett ned for Gjertrudvollen og Åsvollen. I avisen sto det at det var i Litlåa som kommer ved setra vår. Derfor tok jeg i dag en skitur på det fine skareføret om morgenen og fant med en gang stedet. Det viste seg at det ikke var i åa, men lengre vest i et kjøllhøl som ligger norda Engerdalsgrensa i Tolga kommune.

Kvinnen som omkom var fra Romerike og  har feriert hos Grete og Odd Sømåen i mange år og var godt kjent i området. Kvinnen hadde vært maks uheldig. Hun har gått gjennom en snøbru som lå over dette kjøllhølet og falt ned i det dype vannet som jeg målte med staven til ca. 1,40 dypt.

Jeg traff han som fant kvinnen dagen etterpå, fredag den 3. april. Han kunne fortelle at hun har klart å få av seg skiene i det dype vannet, - likedan hunden som hun hadde i band rundt livet. Men hun hadde ikke rørt mobilen som hun hadde i lomma. Hunden var hos henne da de fant henne.

Sender noen bilder fra stedet. Bilde 1 tatt nord - vestover mot Sålåkinna. Bilde 2 tatt vestover mot Svartdalshøgda, Gråhøgda og Elgpiggen. Bilde 3. Der var lagt ned blomster og lys på stedet. Bilde 4 tatt østover mot Kvernvikhøgda, som er bak midt på bildet. 
Jens

Ingen kommentarer sålangt. Gi den første.

Leave a reply

dd
ff