sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for januar 30th, 2009

Måsøy 1977 - foråret

Hei dere,
har skannet inn en del dias fra Måsøy 1977, - første halvdel av året. Mange fra familien, men noen av bildene kan også ha allmenn interesse på grunn av miljøet rundt. Sjøen har herjet med moloen og bildene viser fiskehjell ved kaibakken og der den nye skolen ble bygd (1983/84). 17. mai med tog, bevertning og underholdning. Gruff, (St. Bernhard), hunden vår, trakk pulken med Snorre i og passet på elevene, både små og store. Småturer og fra hurtigruta og lokalbåten Kobbøy.

Skriv kommentar(0)

Naturfenomen

For vel 14 dager siden fikk vi uvanlig stor springflo,  ½-1 m over det som er normalt. Til vanlig går landgangen ned på flytebryggene. Men på den lille kaia på Måsøy så gikk landgangen faktisk opp på flytebrygga, og de andre to lå vannrett. Havet skylte innover land der det vanligvis ikke hadde vært på lenge.
Det som du ser på sørhimmelen om kveldene nå, klart skinnende, og som ikke blinker, er planeten Venus. I kveld var den heller ikke langt fra nymånen. Det sies at Venus kan kaste skygge når den er full. Ja, den har faser liksom månen.
Og så er mørketida over. Noen ser sola fra glaset den 26. januar på Måsøy. Da rekker den over fjellene i Kobbe-/Ryggefjordområdet. På skolen ser vi den aller først i februar, mens de på sørsida av eidet hvor Klubben (Steinen) skygger for, må vente noe lenger ut i februar.

Skriv kommentar(2)