sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for februar, 2009

Rørosmartnan 09

Hei,
har tatt en tur med kameraet i gatene og bakgårdene på Røros og fikk noen martnasbilder som jeg sender deg.

I lavvoen til Magne Haugom spilte noen unge dyktige musikere fra rørosdistriktet, det nystartede «Copper City Ramblers» som spiller bluegrass (en stilretn. innen country). Olav Mjelva som spiller fele, er en av landets beste i kappleksammenheng i dag.

Vi i Dalakopa har spilt til middagsdans og dansegolvet var fullt fra første dans. Kveldsdans på Kaffestuggu og nattdans fra kl. 1 til 4 om morgenen.

God stemning og mye folk både på dansegolvet og i gatene/bakgårdene. Bildene får fortelle noe av mine opplevelser på martnan.

Lørdag i martnan var jeg på en flott konsert på Thomasgaarden med visesanger Laila Yrvum som sang taterviser, Vidar Sandbek med flere. Laila som selv er av taterslekt, hadde med seg den dyktige gitaristen Tom Steinar Lund. Det ble en trivelig stund på Thomasgaarden. Blant de som koste seg, var den kjente skistjernen fra Heidal, Erling Steineide, som vi kan se på et av bildene.
Jens 

Skriv kommentar(0)

Steve 35 år

God kveld,
blant nydelige vårruller med søt chilisaus og bittesmå fiskekaker laget på thailandsk vis, feiret Steve sin 35 års dag. Det ble en artig kveld med bare smilende gjester, - noe som bildene viser.

Steve ble født to år etterat vi kom til Måsøy og samme år som Synne. Og han og Synne hang sammen som erterris i tidlig barndom og fant på mye «rart».

Skriv kommentar(2)

Reidar Røsten som felemaker

Hei.
Skal prøve å skrive litt om «Reidar Røsten Fela» som jeg har. Reidar, født 1900  død 1990, var gardbruker i Tufsingdalen. Han var en dyktig håndverker, spesielt kjent som skimaker. Helt ulært laget han denne fela i 1919 og var da 19 år.
Han har brukt bjørk i sarg, bunn og hals, og furu i lokk. De vanlige materialene er lønn i sarg, bunn og hals, og gran i lokk. Lærer Iver Volden kjøpte fela av Reidar ca. 1925-26. Jeg har ikke hørt om noen pris.
Les mer

Skriv kommentar(0)

Hans Sorken

Hei.
Sender noen bilder av treskjærerarbeidet til Hans Sorken. Jeg hadde lenge ønsket meg noe av hans arbeide, men visste at det kunne bli vanskelig å få tak i.
En gang som jeg pratet med Hans på hans verksted, ville han at vi skulle gjøre byttearbeid.  Slik ble det, og sommeren 1987 kom Hans på besøk og hadde med seg «Elgjegeren». Han ville at jeg skulle skjære ene hunden, - og slik ble den stående hunden til. Byttarbeidet var at jeg skar og malte akantus til han.

Hans har skåret tiuren, det andre er det jeg som har skåret.  Er nå veldig glad for dette. Hans var en utrolig stor kunstner og to år etter at han var ferdig med mitt arbeide, døde han høsten 1990.
Jens
Skriv kommentar(0)

Rundtur på Varneset

Det er akkurat nå vanskelig å gå på ski  og å gå på beina utenfor alfarvei på Måsøy. Det er for lite snø til ski og for dype løssnø-fonner å vasse i.
Likevel, - fra en tur på Varneset med Sandra i bildet. Det ble en slitsom tur med mye snø på vestsida.

Skriv kommentar(0)

Frostrøyk

I forrige uke hadde vi ned mot minus 15 grader og nesten kuling. Frostrøyken siger da ofte ut fra Kobbefjorden og inn mot Måsøy og kan drive helt inn i Østervågen.
Jeg har da vært flere ganger ut på Torveneset, likeså denne gangen. Da får en frostrøyken mot ei lav sol. Det største problemet med å ta bilder i kulde er batterier som streiker. Jeg pleier å ha et i reserve i innerlomma. Å kle seg godt er en selvfølge.

Skriv kommentar(0)

Skitur til Svarthaugen

Hei.
De melder om 30 kalde grader på Tynset, 20- 25 i bygda her og om natta. Midt på dagen og i høyden er det drømmeforhold, kulda legger seg  ofte lavere. I løypa til Svarthaugen var det bare minus 3 grader i går og i dag søndag. En del benyttet helga til skitur i det strålende været. Tok noen bilder så dere kan bli med på turen.
Jens

Dette innlegget med bilder kom aller først i februar. Denne ski-/turløypa kjøres opp hver torsdag fra Gjertrudmoen til Svarthaugen - ca. 6 km i et aldeles nydelig fjellterreng.  

Skriv kommentar(1)

Restaurering av Jordmoen

 Hei!

Gården Jordmoen har fått nye eiere (Brustad fra Engerdal) og beboelseshuset er nå restaurert, Det er blitt et flott sted med sin fine beliggenhet ved kirka. Tok noen bilder derfra. Jens

Skriv kommentar(0)

Feil på internettforbindelsen

Jeg har hatt STORE problemer med å skrive og legge nye innlegg på nettsida mi. Det går veldig tregt med bildene, og video er det ikke snakk om å  prøve på en gang. Det har vært feil på Internett i TO UKER nå. Har ikke funnet ut hvor feilen ligger.
Tålmodigheten min er stor, men Internett oppfører seg som på 80-tallet, - derfor tar jeg en pause til feilen blir rettet på.

PS. Full storm, regn og snebart på Måsøy i dag.

Skriv kommentar(0)

Hos Pan og Oddvar

Hei,
fra en koselig kveld hos Pan og Oddvar. Pan er ei venninne av Dea fra Thailand.
Takk for god suppe! 

Ari var hjemom fra kongekrabbefiske østpå og er veldig godt fornøyd med fangsten. Legger nå om til snurrevad. De andre, Steve og Oddvar, har startet med skreifisket. Det ser ut som om lodda kommer sigende inn i vest?

Skriv kommentar(0)

Neste side »