sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for februar 12th, 2009

Rundtur på Varneset

Det er akkurat nå vanskelig å gå på ski  og å gå på beina utenfor alfarvei på Måsøy. Det er for lite snø til ski og for dype løssnø-fonner å vasse i.
Likevel, - fra en tur på Varneset med Sandra i bildet. Det ble en slitsom tur med mye snø på vestsida.

Skriv kommentar(0)

Frostrøyk

I forrige uke hadde vi ned mot minus 15 grader og nesten kuling. Frostrøyken siger da ofte ut fra Kobbefjorden og inn mot Måsøy og kan drive helt inn i Østervågen.
Jeg har da vært flere ganger ut på Torveneset, likeså denne gangen. Da får en frostrøyken mot ei lav sol. Det største problemet med å ta bilder i kulde er batterier som streiker. Jeg pleier å ha et i reserve i innerlomma. Å kle seg godt er en selvfølge.

Skriv kommentar(0)

Skitur til Svarthaugen

Hei.
De melder om 30 kalde grader på Tynset, 20- 25 i bygda her og om natta. Midt på dagen og i høyden er det drømmeforhold, kulda legger seg  ofte lavere. I løypa til Svarthaugen var det bare minus 3 grader i går og i dag søndag. En del benyttet helga til skitur i det strålende været. Tok noen bilder så dere kan bli med på turen.
Jens

Dette innlegget med bilder kom aller først i februar. Denne ski-/turløypa kjøres opp hver torsdag fra Gjertrudmoen til Svarthaugen - ca. 6 km i et aldeles nydelig fjellterreng.  

Skriv kommentar(1)

Restaurering av Jordmoen

 Hei!

Gården Jordmoen har fått nye eiere (Brustad fra Engerdal) og beboelseshuset er nå restaurert, Det er blitt et flott sted med sin fine beliggenhet ved kirka. Tok noen bilder derfra. Jens

Skriv kommentar(0)