sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mars 5th, 2009

Morgengry

Klokka er 6, morgen. Et fargerikt skue med sol i skyene, i sjøen, i vinduan, på boknafisken. Sollyset er såpass svakt at veiløktan på moloen  lyse som staver i sjøen.
Jeg i all hast ut med kamera og stativ.
Men før jeg rekker utafor porten, slokner veilysan. Solfargan smitter dessto mer. Og ute er det vårlig temperatur med kram snø, vårlige lukter fra sjøen, vårlige måseskrik fra gråmåse og svartbak ettersom de er kommet tilbake og forbereder «landing» på Torveneset. Så - gjør det noe om bildan ikke blir perfekte? Jeg glemte viktig innstilling på kameraet, - å låse speilet. Men ingen kan vel se det på et skjermbilde, den lille uklarheten? Men bildan viser MIN UTSIKT fra kontorvinduet før klokka 7!

Med disse bildan følger også snøfokk over Fastlandsholmen og det spesielle lyset i januar/februar, - like før sola rekker over horisonten igjen.

Fra Torveneset i dag: I skrålet av våryre måser kommer reinen springende rett mot meg og stopper like bortenfor, - og roer seg. Den kjenner vel lukta mi og føler seg trygg. Jeg vet hva som skjer når jeg setter meg ned: Reinsflokken legger seg ned og tygger drøv! Jeg setter meg ned og en etter en legger reinen seg ned og tygger drøv. (Se bildene). Allr bildene av reinen er tatt med et 17-85mm objektiv så noen nærbilder er det ikke.

Skriv kommentar(3)

Viggo 60 år

Viggo Jensen fylte 60 år den 1. mars, og vi var i selskap. Det ble servert rundstykker og kakao, bløtkaker og kaffe. Bildene viser ellers fra jubileet.

Jeg tok med meg hjem et lite knippe av lokale bilder fra 1960 - 70-tallet som jubilanten sjøl hadde tatt. Noen av dem var veldig falmet, men nå er de skannet, rettet litt opp og lagt ved sammen med bildene fra selskapet.
NB! Den oransje teksten i innlegget er linket til de gamle bildene.

Skriv kommentar(0)