sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mars 11th, 2009

Kameraet og Nordlyset?

Jeg har i 1½ måned gått og ventet på STERKT nordlys, men nordlysvarslet har alltid vært:
«Rolig nordlysaktivitet. Svakt nordlys vil være synlig på nordhimmelen i Troms og Finnmark og lavt i nordhorisonten sørover til Mo i Rana».
Så jeg har ikke kommet videre med det prosjektet som jeg lovte. Det tar ennå en del dager før det blir lyse netter her nord, og nordlyset forsvinner for våre øyne (men det er jo sjølsagt der allikevel, - usynlig). Nordlysvarselet er på TV2 Vær så vær på vakt både i nord og sør.

Les mer

Skriv kommentar(1)

Pelikanfotsneglen forflytter seg nordover

Sandra skriver:
For et år siden fant jeg huset til en pelikanfotsnegl. Det ga jeg til Mark, for han hadde så lyst på det… For noen dager siden fant jeg flere pelikanfot sneglehus på Østervågsanda på Måsøy.
Jeg fant ut a) at det kan bli 5 cm høyt  b) at det er vanlig på grunt vann og på sandbunn c) at leppa beskytter hodet d) at det er kommet til Vest-Finnmark (dvs. Måsøy). Når du ser sneglehuset og har sett en pelikanfot, forstår du navnet.
Jeg fant også et hjerteskjell med pigger.
Sandra

Les mer

Skriv kommentar(0)

Har du gammel nettleser?

Hei,
et obs. obs. til i samme farta! Bruker du en gammel nettleser, kan det skje at menyen på høyre side blir forskyvd og kommer ut av stilling. De fleste bruker «Internet Explorer» fordi den følger med Windows. Den nyeste har nr. 7 og oppgraderes gratis herfra. Internet Explorer 7 støtter bedre internasjonale standarder for nettsider og er kraftig forbedret fra nr. 6. (Det finnes også en versjon 8, - en testversjon).

Les mer

Skriv kommentar(0)