sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mars 12th, 2009

71°N 25°Ø - hvor er det?

Du kjenner kanskje ikke til denne sporten? Jeg visste i hvert fall ikke om den før jeg hilste på en mann i et spesielt besøk på Måsøy for noen år siden. Han hadde tidligere vært general- konsul i Murmansk, men hadde nå pensjonert seg og hadde en del fritid.

Ut fra en tur Lars Einar gjorde med en GPS-mottaker, skal jeg forklare hva sporten går ut på. Han ønsket å finne dette punktet 71°nord  25°øst. Som du legger merke til så er det et krysningspunkt mellom bredde- og lengdegrad som har hele tall. Da GPS’n viste N71º00′00.0”  Ø025°00′00,0” var han like vest av Molvika oppå platået av Hysklubben. De som reiser jorden rundt for å ha vært på slike posisjoner, - som nevnt med hele tall, legger ut fotografier av hvert sted, også stedet på Måsøy. Og stedet bestemmes «nøyaktig», pluss/minus 4m på vår GPS.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Til Hollenderen på ski

Heisann,
det er blitt barflekker og fjellene mørkner. I dag er det 3 varmegrader. Forrige dag var jeg en tur på ski, og kom opp på Hollenderen uten å ta av meg skiene. Hvis det blir noen flere varmegrader nå, - så er snøen borte på et blunk!

Akkurat da jeg kom på toppen, gikk sola ned over Havøya med et fantastisk lys som etter hvert gikk over til knallrødt! Fra klokka 17 og utover. Sola er oppe allerede 6.20. Rett over på den andre sida, over Måsneset, en full «eventyrmåne». 

Les mer

Skriv kommentar(1)