sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for april 13th, 2009

En tragisk dødsulykke utafor setra

Torsdag 2. april omkom en kvinne i begynnelse av 40 åra i et kjøllhøl rett ned for Gjertrudvollen og Åsvollen. I avisen sto det at det var i Litlåa som kommer ved setra vår. Derfor tok jeg i dag en skitur på det fine skareføret om morgenen og fant med en gang stedet. Det viste seg at det ikke var i åa, men lengre vest i et kjøllhøl som ligger norda Engerdalsgrensa i Tolga kommune.
Les mer

Skriv kommentar(0)

Skiskytingens dag og lagmesterskap

Onsdag i påska er det blitt tradisjon for alle å prøve skiskyting. Her møtes unge og gamle til kappestrid og familiedueller. Tross skikkelig grisevær med bløtsnø startet 75 stk. Det er blitt tradisjon for flere kjendiser å stille på denne dagen og kappes, som Stål og Ove Talsnes, Kjell Kristofferstuen med flere. Det største problemet var å holde linsa på kameraet rein for dråper av nedbøren. Her kommer noen situasjoner fra løype og standplass.
Jens

Les mer

Skriv kommentar(0)

Sålåkinna-tur

Påskeaften ble en flott soldag, var først på frokost i samfunnshuset, deretter skulle Sålåkinna bestiges.
Jeg var i følge med Talsnes familien og Rørosbakkgjengen i begge hyttene. Vi var spente på føret, for vi kom ikke i gang før halv 12. Litt dårlig til Midtbrottet, men derfra helt strålende.
Det viste seg å være rene folkevandringen til toppen i dag, tror jeg telte ca. 40 stk. Litt vind på toppen, ellers helt ypperlig. Talsnes- guttene hadde med seg snowboard som de brukte på nedturen. Det tok ikke mange sekundene fra toppen. 
En flott skidag med strålende sol. Sender noen bilder av gjengen, pluss fam. Gløtheim, Sigbjørn og gutten til Jakob Øien med dame.
Jens
Skriv kommentar(0)

Egebergrennet -09

Hei. Sender noen bilder fra Egebergløpet, som går fra Hodalen til Tolga. Var med Jon Per og kjørte bilen hans til Tolga. Tok noen bilder samtidig.

Vinner av løpet ble Vossingen Tor Halvor Bjørnstad.Vi kan se han med start nr. 44.  Jon Per Nygaard vant klart sin klasse 41 - 45 år, han har start nr 50. Tor Halvor og Jon Per har konkurrert mye sammen i skiskyting, begge har deltatt i verdenscuprenn. Vi kan se på et bilde Oliver Holøien Sugaren og Jon Per Nygaard etter innkomst. Oliver gikk et sterkt løp. Så ser vi tre som har gått løpet 40 ganger: Harald Jordet, Ola Lien og Astrid Moen. Så ser vi turløperveteran Ole Klemmetsvold fra Viken ved Glåmos i prat med Ola Nygård. 
Jens

Skriv kommentar(0)

I fjellverdenen

Hei. Palmelørdag morgen var jeg tidlig oppe for å ta meg en skitur oppå Stor-Glopphøgda. Slik som tempraturen har vært de siste dagene, så måtte man være tidlig ute og benytte seg av skaren. Det går ikke mange timene før det er gjennomslagsføre. Da må man holde seg etter oppkjørt løype. Orren buldra og rypa skratta da jeg kom ut på trappa, - kvart på 6 var jeg oppe på Stor-Glopphøgda, så jeg fikk den vakre solrenninga. Sender noen bilder hvor vi ser Sålåkinna, Femunden, Langsjøen, Gloføken, Rendalsølen, Elgpiggen, Gråhøgda, Styggroa, Svartdalshøgda, Svartdalen, Holøyknøsen, Kåsa, Skjæra, Røstknøsen, Vola og Håmmålfjellet, alt rundt Øversjødalen.

En aldeles nydelig dag 10 varmegrader i skuggen kl.17.

Jens.

Skriv kommentar(1)