sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for mai 31st, 2009

3D-kartene - Stappan

Hei,
tidligere har vi lekt oss med 3D-kartene, - nå er det kommet flere byer med full 3D. I Måsøy er kombinasjonen mellom flykart og 3D ikke ferdig. Men vi kan se på Stappan ute ved Gjesvær rett ut mot Nordishavet. Disse er et fint landemerke som vises godt fra Måsøy. Engelske sjømenn kalte dem «The Mother and Daughters».
Den ytterste heter Stauren og er sammenhengende med Storstappen. På Stauren hekker havsula og på Storstappen er det hundre-tusener av lundefugl. Innafor ligger Kirkestappen hvor det lå kirke i hvert fall fra 1589 til 1747.  Jeg har merket av med rød pil hvor kirketufta ligger. Innafor der igjen ligger Bukkstappen.
I bakgrunnen ettersom kartet sirkler rundt, kan de som er kjent, finne Nordkapp og Måsøy.

Skriv kommentar(2)

En rapport fra Molvika

I kuling med tunge skyer av yr og regn sender jeg en rapport fra Molvika. En trimtur sammen med kamera er en bra kombinasjon for meg. Men å fotografere i dette grålyset uten stativ er både og. Heldigvis har jeg et kamera som kan øke ISO-verdien uten at det blir så fort støy i bildene. Og jeg kan jo legge an kameraet på noe.
Bildene som følger er bl.a. de første blomstene, en liten krabat - en bitte liten måsunge og sjølve Store-Molvika som forteller hvorfor den har fått navnet «mol». 

Skriv kommentar(0)

God pinse fra Tolje-Ove

GOD PINSE ØNSKES DEG FRA OSS (meg) inni Hegga oppi Stenom

 Hvert år går vi og håper på at hegga vår blir Pinsti-brud. Kan fortelle at den ble planta av min olderfar og bestefar 17mai 1888. Samme dag som brua over Glåma på Malmplassen ble åpnet. Ikke rart at de; som gode naboer, ville markere de nye muligheter for utviklingher på Toljen. Snart 10 år før det, ble Rørosbanen åpnet, så det skjedde mye med infrastrukturen årene mellom 1878 – 1888.

 Fristende å legge til ønske om å nytte dagen slik; at vi går med et ønske om å få flere slike dager med slike muligheter. (Capre Diem)

 vhelsing ove stenan riise 2009

Skriv kommentar(0)