sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for juni, 2009

500 oppskrifter på torsk

John Strand i Havøysund har sendt meg følgende rapport med bilder:

Hei i sør og i nord!
Dette blir siste «norfrå-rapporten» før ferien - tysdag i neste veke landar vi nemleg på «øya vår» langt sør i Atlanterhavet. Og det skal bli godt med stabil sol og ikkje minst - varme - i heile fire samfulle veker.

Atter ei hektisk veke bak oss:
På måndags kvelden fekk vi besøk av eit portugisisk tv-team som lagar program om norske og portugisiske matrettar. Så denne kvelden «lånte» dei kjøkenet vårt heime - og portugisarane fekk sjå korleis vi tilverkar fersk torsk til middag. Logen, eigaren av hotellet, var sjefskokk - og vi fekk ei flott servering i stova - med portugisisk kvitvin (Catarina for spesielt interesserte - nydeleg til fisk og skaldyr).

Saman med tv-gjengen frå Portugal følgde det med ein heil deputasjon: Matjournalist, restauranteigar, fiskeimportør og vineksportør. Kjempetrivelege folk!

Les mer

Skriv kommentar(0)

Mark og Eiriks bilder

Heisann,
Eirik Hargaut leverte meg en SD-brikke med bilder fra august i fjor fram til i dag. Jeg har plukket ut noen: en jubilant, fargerike skyer som Mark har tatt, bryllup, Mark fisker med stang i havet, fisketur, isfiske, fra Sandfjorden m.m.
NB! Som sagt tidligere: Trykk på pila på det lille vinduet under et bilde der du ønsker å starte og sett i gang «View Slideshow (Full screen), dvs. sett i gang lysbildeshow i fullskjerm! Bildene (og de vakre menneskene) kommer da til sin rett!

Skriv kommentar(1)

Naturens skulpturpark

Hei.
Sender noen bilder fra naturens store skulpturpark, mange flotte kunstverk. Ingangsbilletten er gratis trim. Her kan dere bli med en tur på naturens kunstutstilling.  Kald nordavind her i dag med nysne oppi høgfjellet.
Villmarkshilsen Jens.

Jens har sendt meg (15.06.) omtrent hundre bilder av tyrirøtter og -stammer. Jeg har plukket ut halvparten og lagt dem inn på nettsida mi. Det lukter urgammel villmark!     
Skriv kommentar(0)

For lang og tro tjeneste…

Hei,
så har Elisabeth D. Guldbrandsen (rektor/lærer i Snefjord/Havøysund) og jeg bestemt oss for å avslutte vårt arbeidsforhold i Måsøy kommune. I kommunestyremøte denne uka ble vi tildelt Norges Vels medalje og diplom for lang og tro tjeneste i kommunen av ordfører Ingalill Olsen.
I den forbindelsen fikk jeg tatt bilder - utenom Elisabeth - også av kommunestyrerepresentantene i Måsøy. (Trykk på det lille bildet).

Elisabeths jentenavn, Dobloug, forteller at hun er søster til Mikkel Dobloug, kombinertløperen. Både Mikkel Dobloug fra Vang og Markus Svendsen fra Havøysund, Måsøy, var gode nasjonale kombinertløpere i 1960-åra med NM-titler.

Skriv kommentar(0)

Midnattssol

Torsdag den 18. juni kl.01.00, - en time av en ny dag har gått i strålende midnattslys. Det ser ut til å bli en fin dag med sol og stilla på Måsøy.

Bildet er tatt med takpipa som stativ og med polarisasjonsfilter. Eksponering: 1/5sek. ved blender 20 og brennvidde 80mm, ISO 200.
Jeg har gjort noen valg: pol-filteret virker best (dvs. tar vekk reflekser og metter fargene) når sola står vinkelrett på retningen av bildeopptaket. Her ønsket jeg også klart helt foran til skyene bak, dvs. liten blender som førte til lengre tid enn jeg kunne holde kameraet med hendene (1/5sek), - puh, forsto du noe av dette? 

Skriv kommentar(0)

Kulturveka i Måsøy

Ny “nordfrå-rapport”:

Vi har no kulturveka i Måsøy bak oss - og vi har vore utruleg heldige med veret - mykje sol, stilla - men vi kunne nok ha tenkt oss høgare temperaturar:

Kort kan nemnast sidan siste rapport: Utstillingar, havrafting, besøk av Elias (den vesle rednings skøyta), mannekengoppvisning, rekekveld med konsert på Artic Wiev (mini-nordkapp på Havøygavelen), familiedag ved Storvannet (bål og grilling, kanopadling etc.) m.m.
 
På fredag kveld var det stor stemning i kulturteltet på Torget - trøndergruppa “Sie gubba” var eit fyrverkeri på scenen med musikk som minte meg om ein mellomting mellom Hellbillies og Vamp. Flott! [Klikk på det lille bildet for å se flere bilder!]
Les mer

Skriv kommentar(1)

Storskarven i Skjåvikfjellet

God dag,
her er bitende kaldsno fra nord og små snø-elinger. Men ingen snø legger seg, - jo, et tynt lag oppå Magerøya. Jeg er ute og studerer, (dvs. filmer), det rike fuglelivet på denne årstida. Denne gangen mest storskarv, men også gråmåse og såvidt grågås og teist.
Storskarven trykker hardt på redet uti juni. Likevel trengs tålmodighet og «sirupsbevegelser» for at den ikke skal fly av redet. I dag som tidligere, kom jeg svært nære, - og fuglene satt trygt på redet også under retretten.
Bildene er grabbet fra filmen og har ikke så god kvalitet. Video 5 min. med musikk fra Royalty Free Music (abonnement)
Les mer

Skriv kommentar(0)

Johanna Gudrun Jonsdottir

Uvanlig å legge dette ut på sida mi, men jeg holder på å prøve/lære noe om noen dataprogrammer. Valgte en MGP-låt 09 - Johanna fra Iceland - Is It True - som jeg la på tekst og besifring (lyrics and chords). De som liker å synge og spille gitar kan prøve seg.

Jeg syns det er en av de vakreste balladene som jeg har hørt på lenge.  Kjærlighetssorg og fortvilelse, - en drøm? Kontrollert og følsomt framført med en moden stemme av Johanna. Musikk av suksessfulle Oskar Pall Sveinsson, Chris Neill og Tinatin Japaridze. Tekst av de samme. (Video with song lyrics and guitar chords)
Les mer

Skriv kommentar(0)