sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for juli, 2009

Nær Saltstraumen

 Skoleåret 1969/70 hadde jeg et vikariat som studentlærer ved en liten skole - Knaplund skole - ved Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. På vei sørover ønsket jeg å besøke stedet, men først hadde vi en stående invitasjon fra Ragnhild (Elvebakken) og Asbjørn (Taraldsen) på Reipå litt lengre sør. Ragnhild og Asbjørn er et bobilpar som vi er blitt kjent med gjennom Solbjørg (Fredheim) på Måsøy. Det ble et hyggelig møte.

De mektige Børvasstindane står stødige i mitt minne med Saltstraumen som maler fram og tilbake i forgrunnen. Jeg var spent på hva som hadde skjedd med Knaplund skole etter over 40 år. Brua over straumen (1979) var ny for meg.

Like øst for kirka skulle skolen ligge. - Og der, hvitmalt med de store vindusfagene og de mange små rutene, sto den som før, - nå som bygdas museum! (PS - Samme året (1969) var jeg vikar ved ei ungdomsskole i sentrum av Bodø). 

Skriv kommentar(1)

På Kinntoppen

Snorre og Marie, samt Magne, en kollega av Snorre, hadde Svendshåmmåren som mål fordi Kinntoppen var dekket av tåke. Men været klarnet så det ble en fin topptur med avstikker til Skosteinen. Utsikten fra toppen var bra.

De som ikke kjenner til navnet Kinntoppen: Det er toppen av Sålåkinna ved Øversjødalen, - nesten 1600 moh.

Skriv kommentar(0)

Blomster-Solveig fra Vestre Gausdal

Eva og Solveig ble venner gjennom nettstedet Norge123 og fant ut at det var flere felles interesser, f.eks. hage.

Så ble det besøk hos Solveig i begynnelsen av juli, i forbindelse med ferietur sørpå. Solveigs hage er frodig og fargerik!

[Trykk på bildet for å finne flere bilder]

Skriv kommentar(2)

Dalakopa fikk Gullskoen av de danseglade

I helga ble «Gullskoprisene» utdelt i 5 kategorier under Dansefestivalen på Sel i Gudbrandsdalen. «Dalakopa» fikk prisen «Gullskoen» som årets gammaldansorkester. Antall SMS-stemmer og en fagjury vurderte hver enkelt nominert ut fra fastlagte kriterier.
Vi tar med litt fra juryens kommentarer: Vinneren av «Gullskoen» 2009 er et av de mest populære gammeldansorkestere i landet. Orkesteret har et stort antall plateutgivelser og har holdt på en mannsalder. De har vunnet mange priser for sin musikk og de gjeveste var «Spellemannsprisen» og «Nordisk Mesterskap» for gammeldansorkestere.

Gullskoprisenes formål: Å fremme norsk dansekultur gjennom å rette fokus og synliggjøre den gode kvaliteten, positiviteten og engasjementet som råder på grasrotnivå.

Flere nettsider om Gullskoprisene:  Ole Ivars 

Skriv kommentar(1)