sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for september, 2009

Svartdalshøgda

Dere som er tindeklatrere, må ta dere en tur opp på Svartdalshøgda. Den er bare så vidt over 1400 moh, men med veldig god utsikt, - ikke minst for at mye av terrenget rundt ligger nære.
Øst og sørover snirkler Hola seg fra Hodalssjøene forbi Kåsa, Holøyen, Orvøyen, kirka og Søndmør, Ellefsplass og Sagen, forbi Vintertjønna, håene og mange enger med løer og buer før den ender i Langsjøen. Like ved skimter vi Femunden. I motsatt retning stikker Raudsjøpiggen opp, - og bak: Dovre med bl.a. Snøhetta, med andre ord, - ei hette med snø.
Jens og jeg tok nok ikke den letteste veien opp: Turistruta opp ved Bekkely eller Heggeråa som er bratt i begynnelsen. Det lønner seg muligens å starte nærmere Holøyen, - ved granfeltet like bortenfor. Ellers forteller bildene om det mektige fjell-landskapet vi hadde rundt oss. Bildene er tatt av oss begge.

Skriv kommentar(2)

Bente Pallin og hytta

Bente Pallin bygger Saltdalshytte i Gjethåmmåren hyttegrend (som vi kaller Tangen, Svarttangen eller Øversjødalstangen).
- Det er Øversjødalens beste hyttetomt, mener hun.
Det kan jeg være enig med henne i. Derfra er en fabelaktig utsikt mot Sålåkinnmassivet, mot Langsjø- og Femundområdet, mot Gloføken, Elgepiggen og Gråhøgda, samt fjellene imellom, - et panorama uten like. Arbeidsbildene er tatt av meg, mens Bente, Jan (far til Bente) og Ola Nygaard la siste del av taket. To bilder med utsikt fra inngangspartiet på hytta er tatt av Bente.

Skriv kommentar(0)