sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for oktober, 2009

Kinnbutur

Hei!
Den 10. sept. var jeg veiviser for Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen til Kinnbua (1060moh). Tolga turlag hadde post der i sommer. I helt strålende høstvær ble det en flott tur for oss. Vi gikk opp langs Løvbekken.
De ble overbegeistret over den flotte bua som står åpen for alle fjellfolk langt inne bak Sålåkinna. Vi fyrte i ovnen og koste oss med nistepakke og kaffe. Sender noen bilder fra den trivelige turen.
Hilsen Jens
Skriv kommentar(0)

Sikfiske i Langsjøen

I forbindelse med åpningen av «Tylldals fiskevei» var det selvsagt at kløvfølget fra Tylldalen skulle ha sik til middag. Oskar Langsjøen og Gunnar Breen løste dette med et par kast med nota i Langsjøen som var et av tylldølenes fiskevann her østpå for over 200 år siden.
Kjøkkenkomiteen (er nevnt med bilder under «Tylldølenes fiskevei») lagde fiskesuppe og tradisjonell kokt sik.

Skriv kommentar(0)

Supertur rundt Gloføken og Elgpiggen

Allerede først i september sendte Sidsel meg bilder fra en tur rundt Gloføken og Elgpiggen. Jeg må si: Bedre seint enn aldri, - melding og bilder følger, - og den som følger henne er en annen Sidsel (Ryding Platou):

Sender deg noen bilder fra årets to-dagers sommertur i juli fra Sømådal - Rosetra - Gloføykens sørside på langs - Storlegda - overnatting i “trolldalen” Spekedalssetra - opp bak Elgpiggen - ned i Orvdalen - og over Gloføyken ned til Søndmør!

Supertur!!
 
Hilsen fra
Sidsel Greff Johansen
“Sirilund” i Øversjødalen

Skriv kommentar(0)

Ingalill på Stortinget

John Strand sender meg «nordfrå-rapporter», - denne gangen i forbindelse med konst. av det nye Stortinget med Ingalill fra Måsøy som nyvalgt. Gratulerer og lykke til, Ingalill!
Og John, takk for rapporten som følger:

I dag er “nordfrå-rapporten” frå sør i landet: Oslo sist helg.

 

Som nemnt i førre rapporten, var vi (Ylva, Terje og eg) inviterte til konstitueringa av det nyvalde Stortinget sist fredag. Vi reiste nedover torsdagskvelden - og inspiserte det nye husværet til Ingalill. Og det såg rett så bra ut - eitt soverom, stor stove, kjøkken, bad og gang. Og plasseringsmessig - heilt ypparleg like bak slottet (mest som ein nabo til kongen) og kort veg ned til Stortinget.

 

Fredag vert dressen leita fram og avstøva - og så berst det ned til Løvebakken. Ingalill tek oss ein rundtur på det mangfaldige bygget - og ikkje minst er Stortings-kantina med faste partibord godt vitja før seremonien byrjar. Og vi spanderer på oss ein godt subsidiert kaffi-skvett! Her skortar det ikkje på mat - både sunn og mindre sunn. Det vert hevda at dei fleste “faste” kantine-slitarane legg på seg rundt 10 kg på ein Stortings-periode! Og eg skjønar kvifor.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Fra kamoteltet

Forrige gang i kamoteltet var det gråskyet og snø-yr. Lyset ble flatt eller snømørkt som vi sier. I går var det delvis sol som lyssatte naturen og skjora på en helt annen måte. Ja, det var bare skjor på åtet for det stakk opp noen elgører av snøen. Til og med skjora var skeptisk til å komme nær åtet. Og det var «elgen» som de var redde og ikke teltet. Men etter noen raske retretter og utfall mot maten, åt skjora febrilsk som vanlig. Kråka kom bare til de nærmeste bjørkene.
Nå fikk jeg ikke bare besøk av skjor. Både kjøttmeis og granmeis gjestet matfatet. Jeg tror det var granmeis, for det så ut som den hadde en lys stripe på vingen. Ellers ligner den veldig på løvmeis.

Skriv kommentar(0)

Akantusrosa får nerver

Jens skjærer geifusstrekene som er sjølve nervene på akantusrosa. Det er viktig å få en god sving på disse strekene.

Arbeidet skal være en skapkoll på et hengeskap. Skapkollen har gjennomskjæring, og da må det også skjæres bak.

Skriv kommentar(1)

Fiskeørn fra kamoteltet

I forbindelse med opptaket av en fiskeørnfilm tidligere i sommer, tok jeg også noen stillbilder fra kamuflasjeteltet ved redet. Legger noen få foto på nettsida mi. Det er av fiskeørnpappa som kommer med fisk (sik), -mamma som hjelper ungen i redet og ungen som øver på å fly.

I går tok jeg noen bilder av skjor, kråke og ramn, også fra kamoteltet. Et par skjorer satte seg faktisk på teltet mens jeg filmet og tok bilder, men korpen (ramnen) var mer skeptisk.
Fine opplevelser!

Skriv kommentar(3)

Siste elgen i år

Tidlig torsdag morgen oppdager Jens at fire elger har gått forbi Berntsen-hytta og oppover mot Jopålsa- håmmåren. Snart er han på døra hos meg og lurer på om jeg skal filme elger. Jo, tvillingkolla interesserer meg. Jens har i tankene at det er et fjordyr som  i tillegg følger med. Laget ønsker å skyte et fjordyr i stedet for ei kolle. Det er det anledning til. Slik som jakta foregår i kommunen, vil det etter hvert bli sparsomt med elg i de marginale områdene, høyere til fjells. Derfor må en passe på stamdyrene. (Men det betyr vel bare at de blir skutt av andre? Nå kan en jakte lenge etter elgtrekket, like til jul!)

Les mer

Skriv kommentar(2)

Ola Nygaard 70 år

Overraskelsen var stor for Ola, den uvitende 70-års jubilanten, da han møtte fram i Øversjødalens samfunnshus for å feire dagen med den nærmeste familie. Da sto nærmere 70 av hans slekt og venner parat til å feire sammen med ham med bl.a. taler, bildeshow fra Olas yngre liv, mat og drikke, sang, musikk og dans… En vellykket sosial kveld til ære for bror, Ola. (Alle bordene ble ikke fotografert, de-sverre).

Skriv kommentar(0)

Måneskinnsnatt

Det er svak stjernehimmel i natt. Mjølkeveien er borte, og de svake stjernene må gi tapt sjøl om det er nesten skyfritt. Normalt er det et praktfullt virvar av stjerner her til fjells i den klare og rene lufta på nærmere 800 moh.
Men i natt er månen hel og rund og skinner fabelaktig. Den overtar lyssettinga over det tynt snødekkende landskapet med gårder og hytter. Ikke et vindpust, ikke mange grader.

Fotostativet tynger på skuldra. Det er for tungt å bære sammen med annet som trengs på lange turer. I natt blir det ingen lang tur, - motivene er alle steder, tindrende klare like etter midnatt.
Les mer

Skriv kommentar(2)

Neste side »