sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for oktober 7th, 2009

Rypejakt

Rypejaktturene er filmet. Derfor er utvalget av stillbilder dårlig utenom i pausene. Noen bilder er lagt ut på nettsida mi. Det er meninga at filmopptakene blir redigert seinere.

Rypejegere: Øystein, Gudmund/Eli, Håvard/Tove, dvs. tre nevøer Nygaard og to jenter, - dessuten to irske settere Tim og ?, - og Diesel, en ?.

Skriv kommentar(0)

Et bilde av 50 års jubilantene

Ove frå Toljen har sendt meg et fint bilde av 50 års konfirmantene fra Tolga, Vingelen, Hodalen, Kåsa og Øversjødalen.

Av disse er Margrete Malmåsen, Ola Lien, Jorid Lund, Ragnhild Elin Sundberg, Gunhild Breen og Jens Nygård. Kan du finne dem? Her ser du dem for 50 år siden  og bildet fra i år -09.

Skriv kommentar(0)

Sålekinna elgjaktlag

Ola Nygaard, Johan Sundberg og Jens Nygård har vært faste elgjegere på Sålekinna jaktlag siden det ble opprettet for 20 år siden. I år som i fjor har jeg fulgt dem litt med filmkamera, men har også tatt noen stillbilder som jeg legger ut på nettsida mi. Det blir en jaktfilm seinere.
De to elgene som hittil er falt, ble skutt på omtrent samme sted i nærheten av øvre Fjellstabbstøløa. Det ligger helt ved skaubandet mellom Jopålsahåmmåren og høstsetra som Nygaard nordre hadde der. (Foto: Jens og Sverre Nygaard)

Skriv kommentar(0)

Unge elgjegere

I år er det to førstegangsjegere på Svarthauglaget - Marianne (20), datter av Unn f. Holøyen og Hans Erik Arnesen, samt Gjermund (17), sønn av Synnøve og Gudmund Holøyen. Jeg har fulgt dem med filmkameraet i to-tre dager. Filmen vil, liksom filmen fra Sålekinnlaget, bli laget seinere i høst. Her på nettsida legges foreløpig ut noen få stillbilder. (Foto: Jens og Sverre Nygaard)

Skriv kommentar(2)