sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for oktober 14th, 2009

Ingalill på Stortinget

John Strand sender meg «nordfrå-rapporter», - denne gangen i forbindelse med konst. av det nye Stortinget med Ingalill fra Måsøy som nyvalgt. Gratulerer og lykke til, Ingalill!
Og John, takk for rapporten som følger:

I dag er “nordfrå-rapporten” frå sør i landet: Oslo sist helg.

 

Som nemnt i førre rapporten, var vi (Ylva, Terje og eg) inviterte til konstitueringa av det nyvalde Stortinget sist fredag. Vi reiste nedover torsdagskvelden - og inspiserte det nye husværet til Ingalill. Og det såg rett så bra ut - eitt soverom, stor stove, kjøkken, bad og gang. Og plasseringsmessig - heilt ypparleg like bak slottet (mest som ein nabo til kongen) og kort veg ned til Stortinget.

 

Fredag vert dressen leita fram og avstøva - og så berst det ned til Løvebakken. Ingalill tek oss ein rundtur på det mangfaldige bygget - og ikkje minst er Stortings-kantina med faste partibord godt vitja før seremonien byrjar. Og vi spanderer på oss ein godt subsidiert kaffi-skvett! Her skortar det ikkje på mat - både sunn og mindre sunn. Det vert hevda at dei fleste “faste” kantine-slitarane legg på seg rundt 10 kg på ein Stortings-periode! Og eg skjønar kvifor.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Fra kamoteltet

Forrige gang i kamoteltet var det gråskyet og snø-yr. Lyset ble flatt eller snømørkt som vi sier. I går var det delvis sol som lyssatte naturen og skjora på en helt annen måte. Ja, det var bare skjor på åtet for det stakk opp noen elgører av snøen. Til og med skjora var skeptisk til å komme nær åtet. Og det var «elgen» som de var redde og ikke teltet. Men etter noen raske retretter og utfall mot maten, åt skjora febrilsk som vanlig. Kråka kom bare til de nærmeste bjørkene.
Nå fikk jeg ikke bare besøk av skjor. Både kjøttmeis og granmeis gjestet matfatet. Jeg tror det var granmeis, for det så ut som den hadde en lys stripe på vingen. Ellers ligner den veldig på løvmeis.

Skriv kommentar(0)

Akantusrosa får nerver

Jens skjærer geifusstrekene som er sjølve nervene på akantusrosa. Det er viktig å få en god sving på disse strekene.

Arbeidet skal være en skapkoll på et hengeskap. Skapkollen har gjennomskjæring, og da må det også skjæres bak.

Skriv kommentar(1)