sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for november, 2009

Rim i skogen


Mange finnmarkinger (fra kysten) er ikke vant med skog og føler at den er mørk og trykkende. Men jeg regner med at denne «juleskogen» blir godtatt!  (Tilsendt fra Jens for et par dager siden med tekst og bilder fra Øversjødalen. Du må trykke på bildet for å finne de andre bildene). 

Rim i skogen fikk meg ut med fotoapparatet i dag. Det ble så fint lys når sola kom gjennom skodda og skydekket. Øversjøåa stevler, og det er tegn på godvær, så kanskje allerede i morgen kan det bli varmegrader og regn. Tenkte å ta meg en runde i bygda med fotoapparatet, men sola var ikke så lenge framme så det ble ikke lange turen. Her er resultatet.
Jens

Skriv kommentar(2)

Skap til Ivarstua

Slik ble skapet til Siri og Ivar Øvsteng. Esten, Knut og Ola var med meg og fikk det inn i Ivarstua.
Var ikke helt enkelt å få til samme fargene som på den originale døra. Synes selv det ble bra.  
Har vært på ski i går og i dag, strålende føre etter vegen til Svarthaugen. 
Jens                 

Skriv kommentar(0)

Elgjakt i Galådalen

Galådalen er veiløs og ligger opp fra Trangdalen ved Kåsa. Der jakter Øystein elg:
Hei Sverre! 
Takk for sist, gleder meg til å se høstens jaktvideoer.
Sender med bilder fra høstens jakt i Galådalen. En jakt som ble vanskelig etter at det kom snø, så det ble mye kikkertbruk og bålfyring utover i oktober men vi utnyttet noen sjanser tidlig i jakta veldig bra. Så vi har fått tak i tre elger, to ungdyr og en okse. De som er med på bildene er :
Eli B. Finstad, Gudmund Nygaard, Ingjerd H. Skagen, Sigbjørn Nygård, Elna Nygård, Egil Nygård, Vilde J. Nygaard, Kirsti Holøyen, Øystein Nygaard og hundene Tutsi og Kiro.
Hilsen Øystein

Skriv kommentar(1)