sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for desember 14th, 2009

Elg- og rypejakt 1

Elg- og rypejakt 1
DVDvideo - 54 min. - format 16:9 - 2009/13 - nygaard@sverren.net - 150kr + frakt

Sålåkinnlaget (Ola Nygaard, Johan Sundberg og Jens Nygård) jakter elg nord i Øversjødalen. Vi får se hvordan det går med «Fredagsfrieren», fjorkolla og fjorbringen.

Andre del: Øystein og Gudmund Nygaard med irsk setteren Tim jakter rype ved nordre Blåkletten og Vardehøgda. Bli med på fine jaktdager i vakker fjellnatur.

Om du klikker på «Les mer», kan du se glimt fra videoen.

Les mer

Skriv kommentar(1)

Elg- og rypejakt 2

Elg- og rypejakt 2 - DVDvideo - 54 min. - 2009/14 - nygaard@sverren.net - 150kr + frakt   

Marianne Arnesen (20) og Gjermund Holøyen (17) jakter elg lengst nord i Øversjødalen sammen med to erfarne jegere, Gudmund Holøyen og Hans Erik Arnesen på Svarthauglaget. 
Førstegangsjegerne forteller om veien til å bli storviltjeger, jegerprøven, skyteprøve for storvilt og om utstyr som trengs. De møter også fjellets kongefamilie. Gudmund og Hans Erik forteller om sine erfaringer og elghistorier fra området (800-1300moh).
Rypejakt 2: Eli Finstad, Gudmund Nygaard og Øystein Nygaard, samt Tim og Tina (irske settere) jakter ryper oppe på Myran og i Stor-Gloppet i Øversjødalen. Men får de brukt noe ammunisjon? Rypejakt 3: Tove Høyemsvoll og Håvard Nygaard med Diesel (liten münsterländer), samt Øystein Nygaard er på rypejakt bak Vardehøgda mot Gråhøgda. Diesel finner ryper, - men blir det ryper…
Ønsker du å se glimt fra video: trykk «Les mer» nedenfor.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Etter julegrøten

Hei på dere !

Med stor takk for veldig hyggelig selskap i elgjakta og for uforglemmelige kortfilmer fra ulike situasjoner !
Håper at dere får ei fin Julehelg på Måsøy. Satt og hørte på ei dame fra Sørøya som var gjest i Sangtimen idag. Det er vel ikke så langt fra dere. I alle fall kan jeg tenke meg at det er ganske likt.

Gleder meg til å treffes på 100-årsjubileet til Snøspruten.
Hilsen Bjørg og Johan.

Skriv kommentar(1)