sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for desember 22nd, 2009

Urolig vær

I dag våkner vi til sterk vind, opptil sydøstlig storm. Sjøene slår over moloen alt i ett. Det er atskillig mørkere i dag enn i går fordi det er overskyet. Bildene er tatt rundt kl. 11 på lyseste dagen ved fjære sjø. Dårlig lys og sterk vind er ikke særlig forenlig med å ta bilder. Lang opptakstid med kameraet på stativet i vinden, fører ofte til at kameraet vibrerer. Det gir uklare bilder. Så… nå er jeg spent på resultatet…

Skriv kommentar(2)

Årets korteste dag

I går hadde vi årets korteste dag, - da «snudde sola» og vi går mot lysere tider som vi sier. Men hvor mørkt eller lyst har vi det i mørketida på den mørkeste dagen på 71°n?

I går var jeg ute med kamera, stativ og snorutløser mellom kl. 10 og 12. Men dere skjønner: Et fotografi er ikke et godt bevis på hvor mørkt eller lyst det er. Likevel har jeg forsøkt å gjenskape lyset slik det var i forhold til veilysene som hele tiden sto på.

I Finnvika lyser et veilys som ei kraftig stjerne midt på bildet. Rett over «stjerna», - på himmelen - viser seg snart en engel med ei fredsdue, - et budskap og et ønske om fred på jord. Torveneset tatt mot sør og panoramabildet viser mørketidslyset mot sør, - klart det sterkeste sjøl om sola er langt under horisonten.
Det er så vidt julesnø, men nok til at det viser…, ja, blir det lemenår i 2010 med alle de sporene?  [Ønsker du å se flere bilder: trykk på bildet]

Skriv kommentar(1)