sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for desember 26th, 2009

Med ønsker frå Toljen

JULEHELSING FRÅ FABROGARDEN 2009

våre tanker banker på døra via www til slekt og venner med ønsker om

G O D  J U L

Finnes det en mere egnet dag i året enn å kunne komme med slike tanker, fri fra budskap om selvutviklede skytsengler i det vellykkede menneske’s ramme. -  ………….  Englene er svært sentrale i juleevangeliet, sammen med de hellige skikkelsene er med i mange julesanger, som sendebud fra Gud.

Julekvelden i Fabrogarden har tomme plasser, Pia Beate på jobb i Oslo  og Silje i Ålesund, men i tankene våre er de inkluderende i vår feiring av julekveld, fylt med tradisjoner.

Så er budskapet nevnt, så er det å takke for samvær for oppbrukte dager i 2009.
Dere er alle som krydder i kvardagen som gir livet verdt å leve; ja takk , gjerne mer!

Tanker med ønske på julekvelds morgen 2009.

Ove med familie

Skriv kommentar(0)

Med ønske om fortsatt God Jul

RomJulsMail frå Fabrogarden med ønsker om fortsatt God Jul! Kan fortelle om feiring av julekveld på Toljen i gammel tradisjon.
Sjøl om kvelden tilhører Jesusbarnet midtpunkt, så blir det en familiefest. Slik var det oppi Stenom og’; men med 2 tomme stoler: Pia Beate på vakt på Uranienborghjemmet på Majorstua og Silje i Ålesund. Johanne var på vakt på sykehjemmet på Tolga til 23.00, men Jul ble det:
Gammel tradisjon vil si å tenne lys på fedres graver og besøk i kirkerommet. Prest Simen – kantor Svein – Jens og Ivar gjorde opptakten særs fin. Så til julekveldsmat med ribbe – pølse – medisterkaker m.m. Tradisjon skaper likhet; ung som eldre mottar julepakke med forventningsfulle ”auer”. Tidene har skiftet, antall pakker er blitt færre, men essensen er den samme:
Alle viser fra ”innsida” en sann glede over å få – og ikke minst gi!!

I dag, 2.dagen; med ønsker om fortsatt GOD JUL og vedlagt referanse om julkveld på Toljen.

ove

Skriv kommentar(0)