sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Eva i tulipanparken

Tulipaner i lange baner

Ja, vi var altså i Amsterdam, søstrene mine og jeg. Hadde noen fine dager.
Idag skal det handle om Keukenhof og tulipaner. De som har vært der, vet at det finnes mange andre blomster også, men la nå tulipanene spille hoved- rollen.

Jeg lar meg alltid friste av løk-katalogene, og setter løk for ganske mange kroner hvert år. De blomstrer bare en gang her på våre kanter. Har prøvd å behandle dem etter alle kunstens regler, for å få dem i blomst neste år også, men det blir bare små, tufsete planter med i beste fall, bittesmå blomster. Slik er det bare, og det får vi leve med…

Tilbake til Keukenhof. Så DIGRE blomster! Og så mange skjønne farger! Kjente sorter mange steder, men liksom  i King size hele tida, i forhold til det jeg er vant til.

Jeg synes tulipanens historie er fascinerende, men skal ikke trøtte noen med den. Likevel rart å tenke på at denne planten har hatt slik enorm påvirkning på både folk, økonomi og kultur…

For meg er tulipanen vakrest når den har enkle, rene linjer. Kom ikke her med papegøyetulipaner, lilje- eller  frynsetulipaner. Slike har jeg heller ikke fotografert. Men nyt synet av dem jeg har lagt ut. 
Jeg kunne nok ha gått rundt og kost meg i dagevis, må nok tilbake en gang…

Keukenhof er mer enn tulipaner

- selv om tulipanene var det viktigste for meg. Parken i seg sjøl inneholder fantastiske skulpturer, trær av alle slags arter, fasonger,  størrelser, vann-anlegg, selvfølgelig blomsterbed over alt, restauranter, butikker osv.

Og så er det disse digre paviljongene, da. Jeg har vist fram bilder av tulipaner. I dag blir det andre typer blomster og noen inntrykk fra parken forøvrig.

Det er mange morsomme detaljer innimellom. Se f.eks. på jakka som henger på en trestamme. Mange måtte bort og ta på den, før de aksepterte at den er skåret ut i tre….
EVA

1 kommentar sålangt

  1. Inge julian november 17th, 2009 10:34 pm

    Jeg støtter alt om keukenhof , oversatt til norsk kjøkkenhagen. Har vært der mange ganger og er like begeistret over hvor fint det er der.

Leave a reply

dd
ff