sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy
Arkiv for januar 2nd, 2010

Rein i måneskinn

Hei dere,
vi som bor utenfor høyhusene og reklameskiltene, vet at månen nettopp - nyttårsaften - har vært full og samme kveld formørket i skyggen av jorda. På den tiden var jeg på Varneset - med kamera, snorutløser og stativ - og tok bilder. Der traff jeg på rein. Bevegelige motiv i måneskinn er ikke enkle å hanskes med, men jeg visste at hele reinshopen kom til å legge seg snart om jeg tok det litt med ro…  Men den kunne også stoppe opp og stirre på meg om jeg pratet eller beveget meg…
(Eksponeringstid: 2 - 20 sek.)

Skriv kommentar(3)

Godt nytt år til dere alle!

GODT NYTT ÅR 2010!
Takk for at du besøker nettsida mi! Se nyttårsbildet - panoramabildet - på «Nye bilder» her på forsida.

Sjøl om aktiviteten fra min side er ujevn, er antall besøk brukbare til å være en privat nettside basert på to små steder. «sverren.net» har ca. 2000 besøkende hver måned, og disse besøker ca. 20 000 sider. Gjennomsnittstid inne på sida er 5 min. og siste måned var det 25% nye besøk.

De besøkende i desember kommer fra 18 land, naturlig nok med Norge på topp og Sverige på en god andreplass. Ellers så kiler Nederland seg mellom de andre nordiske landene på toppen.

Besøkene er fra hele landet, men det viser bare hvor serverne til folk er. Oslo topper besøksstatistikken og ligger godt over Tromsø og Hammerfest som er på 2. og 3. plass i desember. Om jeg tar med de ti på topp, akkurat nå, så er det i tillegg til de tre nevnte, -Tynset, Hamar, Finnsnes, Bergen, Stavanger, Drammen og Elverum.

Jeg har drevet med «sverren.net» fra år 2000, og den har forandret seg et par ganger underveis. For ca. 5 år siden vurderte jeg å trekke inn «Facebook» og seinere også «YouTube» (videosnutter) og andre sosiale nettsteder i forbindelse med «sverren.net». Kanskje en ny vurdering gjøres med det første.  

Skriv kommentar(0)

Gammelbrua på Tolga

Her oppe kan Finnmarksvidda sidestilles med traktene hjemme m.h.t. vintertemperatur, men her ved kysten har vi sjelden under 15. Tolje-Thor har fanget inn kulden ved den gamle brua på Tolga: 

Gammelbrua,Tolga 2. januar minus 33.
Glomma har hatt en sjelden isgang så elveløpet er rensket, og da blir det kaldt..
T.P.Broen
Skriv kommentar(0)

Nyttårshilsen

En liten nyttårshilsen fra Øversjødalen. Kalden har slått seg i dag, bare 5 grader. Har vært en tur til Svarthaugen på ski. Var ute en tur i går og tok noen bilder til nyttårshilsenen, da viste gradstokken 14 kalde grader.
Ønsker dere alle et riktigt Godt nytt år, måtte det bringe mange trivelige stunder sammen.
Nyttårshilsen Tordis og Jens.
Skriv kommentar(0)