sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for februar, 2010

Gudstjeneste i Holøydalen kirke

Det ble en trivelig gudstjeneste i Holøydalen kirke i dag 28- 2- 2010. Mye folk hadde tatt veien til kirka i det fine søndagsværet. Det var vikarorganist Monica Andersson som spilte og sang så vakkert. Det ble også litt historiskt når vi, jeg, Johan og Stein fikk med Simen prest å spille fiolin til noen sanger som Johan framførte. 
Det var barndåp, Odin Alexsander Solheim Westmo, Kåsa, ble døpt. Til slutt var det kirkekaffe og årsmøte. Ble ikke så mange bilder tatt, sender noen.
Jens

Skriv kommentar(1)

Dans på Rørosmartnan

Hei,
sender noen flere bilder fra årets Rørosmartnan. Det er fra middagsdansen og nattdansen som vi Dalakopa spilte på. Einar Olav Larsen var erstatter for Thore Härdelin. Einar Olav er felespiller i Røstad, og er en stor Hilmar Aleksandersen tolker.
 
Nattdansen var fra kl 1 til 4 om morgenen, fullt på dansegolvet, - utrolig hvor folk koser seg og danser under martnan.
Jens

Skriv kommentar(0)

Snøggtur til Rørosmartnan

Hei.
Var en snøggtur på åpningen av Rørosmartnan i dag. Mye folk og stor stemning. Flott å se alle hestkjørerne som kom inn på Malmplassen. Tok noen bilder.  Sender og noen bilder av tiuren og røya, de ble veldig fine.
Jens

Skriv kommentar(0)

Facebook-sida mi

Du kan også finne bilder og videoer på «Facebook-sida mi». Noe er åpent for alle, men ikke alt. For å se alt må du melde deg inn…

Skriv kommentar(0)

Femundløpet via Tolga

Hvileplass Sætersgård på Tolga under Femundløpet.
Broen

Hundeløpet ved Femunden er en stor begivenhet i Røros-og  Nord-Østerdalsområdet. I år tok to kvinner - Sigrid Ekran og Inger-Marie Haaland - de to første plassene på langdistansen - 60 mil.
Arbeidets Rett har bilder fra sjekkpunktet på Tolga

Skriv kommentar(0)

Fra 100 års jubileumsfesten

Flere bilder fra jubileumsfesten
Ola Rye (journalist i Retten) har sendt meg via ØIL noen bilder fra Øversjødalen IL’s 100 års fest. Det viser fullt hus, mye god mat fra kjøkkengjengen, utstilling av mye skiutstyr, skipar m/stav fra 1875, bilder og utklippsbøker, æresmedlemmer m.m.

Skriv kommentar(0)

Mot lysare tider


Nordfrårapport
- i slutten av januar dette Herrens år 2010.

Ja, det lakkar mot februar - og lysare tider. Vi trør rundt i “værret” og kikar etter sola - og på søndag nådde ho ned i vingene på vindmøllene oppe på Gavelen. Laurdag køyrde vi inn på fastlandssida i von om å få eit glimt av denne sårt sakna kameraten med utgangspunkt frå fjellovergangen ned mot Snefjord. Men - sjølvsagt kom det skyer i vegen.

På veg tilbake stoppa vi i Selvika - denne nydelege kystperla der det har budd folk heilt tilbake til for over 6ooo år sidan.

Les mer

Skriv kommentar(0)

Øversjødalen IL 100 år

Lørdag 23. januar feiret vi bygdas spreke 100 åring. Ja, nøyaktig på datoen ble skilaget med det festlige navnet «Snøspruten» stiftet. Navnet ble forandret til Øversjødalen IL i 1977.Samfunnshuset var pyntet til fest, og sannelig ble det litt av en fest med 140 stk. til bords. Det ble servert middag, lemse, bløtkake og kaffe. Spesielt må  kjøkkenkomiteen nevnes som jobbet i flere dager førut, og a Soline som bakte lemsa. Hun hadde mange tidlige morgentimer før vi andre hadde tenkt på å stå opp.

Vi bestemte oss for å samle gammelt skiutstyr fra bygda som en ramme rundt arrangementet. Mye var tatt vare på, og jeg rakk ikke innom alle steder. De eldste skiene med stav var fra 1875.
 
Det var morro for oss fastboende at så mange utflyttere og hyttefolk tok den lange turen hjem og var med oss på den store dagen. Dokk skal vite at vi setter umåtelig stor pris på at dere ikke har glemt hjembygda, så tusen takk til alle.
Jens
Bildene er tatt av Tove Klokkervold og Jens (av utstillinga) 
Skriv kommentar(2)