sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Arkiv for april, 2010

Flatbrødbaking

Lørdag morgen kunne jeg se det steg røk opp fra pipa i baksthuset i Gjertrudgarden. Esten hadde fyrt opp i baksteringen, - han ville lære å bake flatbrød. Tordis skulle være læremester, for hun hadde lært av sin mor og bestemor på Trøan.

Esten hadde laget seg en passende brødknøe, og han måtte ordne seg baksteved, helst tørr bjørkkvist. Da holdt man takka jamnere varm.

Les mer

Skriv kommentar(5)

Min årlige vårtur

Har vært på min årlige vårtur til hovedstaden for å lade opp det indre batteriet  etter en lang og kald vinter oppi Østerdala. Det som ga en dempet og fin overgang mellom vinter og vår, var den kvite granitten på Operataket i Bjørvika.
Jeg gikk på Karl Johan 9. april og hadde i tankene invasjonen av Oslo for 70 år siden. Laget så en fotomontasje som illustrerte den historiske scena ved hjelp av 2 egentatte bilder, knipsa på den samme dagen. Så alt skal være korrekt (t.o.m lagt inn dagens brostein mellom føttene på de tyske soldatene).
Etterpå hevet jeg mitt glass på Lekteren ved Aker brygge mens jeg gløttet på Akershus Festning:
”så godt det kjennes å leve i et fritt land!”
Ove
Skriv kommentar(0)

Rapport fra Evas systue


I mars og april har det gått i løpere, puter og småsaker som påskehøner og kopp/glassunderlag.

Sånne ting liker jeg å holde på med mens jeg går med det neste teppet i hodet….

Skriv kommentar(1)

Påskemoro

Hei!
Ingjerd og Sigbjørn uti Bernøien hadde laget til en natursti med div. konkurranser og bedt fra Jakobøia, Sørå og Jensebo, 34 stk deltok i Påskemoroa. Til slutt var det grilling og premieutdeling. Tok noen bilder.
Påskehilsen Jens
Skriv kommentar(2)

Dalarenn og Skiskytingens dag

Hei. Sender noen bilder fra påskeaktiviteten i bygda. Mandag var det Dalarenn med over 200 trimmere og onsdag Skiskytingens dag med sirka 100 startende. Knipsa noen bilder både mandag og onsdag:

Mandag var Terje suppesjef på kjøkkenet, nydelig suppe han laget. Onsdag kan alle få prøve skiskyting, populært for både barn og voksne, med puljevis fellesstart. Bildene får selv fortelle.
Fortsatt God Påske. Jens
Skriv kommentar(3)

Påskeharen

Vi har hatt besøk av påskeharen, men har ikke funnet noe påskeegg etter den. Kanskje den har nok med å finne mat i all snøen… FRMusic: Shugga Shugg
GOD PÅSKE til dere alle sammen!
Video av påskeharen

Skriv kommentar(2)