sverren.net

Lokalhistorie fra Øversjødalen og Måsøy

Øversjødalen idrettslag 100 år

Den 23. januar 1910 ble idrettslaget «Snøspruten» dannet. Akkutat 100 år seinere, 23. januar i år, blir det jubileumsfeiring i Øversjødalens samfunnshus. Det artige navnet «Snøspruten» figurerte i media helt til 1977, da laget skiftet navn til Øversjødalen idrettslag.
Programmet er klart med matservering, glimt fra idrettslagets historie, utstilling av diverse utstyr gjennom 100 år, bildefremvisning, musikk og sang m.m.

 Idrettslaget har betydd mye for bygdene Holøyen, Kåsa og Øversjødalen med hopp og langrenn den første tiden. På 50- og 60-tallet ble grunnlaget lagt med skoleskirennene, hvor skolene konkurrerte seg i mellom i hopp og slalåm med Hodalen som motstander. Likeledes var det stor aktivitet på skøyter på Sandtangtjønna. Fra slutten av 50-tallet munnet dette ut i skiskyting med et eventyrlig miljø og gode prestasjoner helt til topps, både nasjonalt og internasjonalt. Sjøl om skiskytterlaget ikke er under idrettslaget, var det ofte de samme utøverne som deltok. I 1977 og årene deretter fikk laget lysløype og skiskytterarena. 
De bildeglimtene som legges ut er smakebiter på hva som blir vist på jubileumskvelden: fra lagets begynnelse til ut på 60-tallet med skiutstyr, hopp og langrenn, skoleskirenn og skøyter. 
Les mer i Østlendingen

1 kommentar sålangt

  1. Karin Sundberg januar 9th, 2010 11:23 am

    Ja, no glæ je meg tæ jubileumsfeiring! Og tæ arrangementskomiteen - LYKKE TÆ! Karin.

Leave a reply

dd
ff